Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 9. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

1

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Košarkarska zveza Slovenije Rado Trifunović

Četrtek, 13. 9. 2018, 20.00

5 let, 7 mesecev

Pred tekmo v Latviji

Slovenski selektor v Rigi prečrtal trojico

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

1

Rado Trifunović | Selektor Rado Trifunović je izbral 12 bojevnikov za petkovo tekmo v Rigi. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Selektor Rado Trifunović je izbral 12 bojevnikov za petkovo tekmo v Rigi.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska košarkarska reprezentanca se v Rigi pripravlja na petkovo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo v Latviji. Selektor Rado Trifunović je po današnjem treningu izbral 12 kandidatov, ki se bodo v petek potegovali za zlata vredni točki. Z razširjenega seznama so odpadli Urban Durnik, Jurij Macura in Blaž Mahkovic.

Slovenski selektor Rado Trifunović je po današnjem treningu razkril vse karte. Z razširjenega seznama 15 košarkarjev so izpadli trije, ki bodo v petek bodrili soigralce s tribun. To so Urban Durnik, Jurij Macura in Blaž Mahkovic.

Murić: Lahko se borimo z Latvijci

Se bo Edo Murić v petek razveselil zmage nad Latvijo? | Foto: Vid Ponikvar Se bo Edo Murić v petek razveselil zmage nad Latvijo? Foto: Vid Ponikvar Slovenski košarkarji so pred slabim letom dni v Istanbulu senzacionalno osvojili naslov evropskega prvaka. Na poti do evropskega vrha so premagali tudi Latvijo. Z njo so se pomerili v četrtfinalu in poskrbeli za atraktiven spopad, v katerem je bilo doseženih več kot 200 točk, tokrat pa ji bodo poskušali prekrižati načrte v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. 

"Jutri nas čaka zelo zahteven boj. Latvija je izjemno zahteven nasprotnik. Zavedamo se njihove kakovosti, saj so kljub odsotnosti prvega zvezdnika Porzingisa sestavili zelo močno reprezentanco. Timma je glavni igralec njihove reprezentance, odličnih igralcev pa jim ne manjka niti pod košem in na položaju organizatorja igre. Osredotočiti se moramo predvsem na našo igro. Prikazati moramo borbenost in hitrost, ki smo jo pokazali na tekmah proti Hrvaški. Če bomo tekmo odigrali na takšnem nivoju kot obe pripravljalni, menim, da se lahko borimo z njimi. Pričakujem, da bo tekma izenačena do samega konca in upam, da bo sreča na naši strani," napoveduje Edo Murić, eden izmed šestih "zlatih" slovenskih košarkarjev, ki so lani v Istanbulu stopili na najvišjo stopničko.

Trifunović opozarja na poseben naboj srečanja

Anthony Randolph je priskočil na pomoč evropskim prvakom. | Foto: Vid Ponikvar Anthony Randolph je priskočil na pomoč evropskim prvakom. Foto: Vid Ponikvar Kako pa o tekmecu, ki bo jutri računal na prednost domačega občinstva, razmišlja slovenski selektor? 

''Gre za zelo močno ekipo, ki igra zelo podobno košarko kot mi. Igrajo hitro, z veliko meti za tri točke. Zavedamo se, da imajo zelo močno postavo in že dlje časa trenirajo skupaj. Mi smo imeli na voljo zgolj nekaj dni časa za skupno pripravo na tekmo, vendar se s tem ne obremenjujemo. Celotna reprezentanca komaj čaka, da se tekma začne. Srečanje bo imelo tudi poseben naboj. Z latvijsko reprezentanco smo v zadnjih letih razvili pravo rivalstvo, kar bo dalo še dodaten pozitiven naboj. Igralcev ne želim spravljati pod pritisk. Želim si, da bo vseh 15 fantov živelo za to tekmo in na parketu ali ob njem dalo pravo energijo," pred pomembno tekmo, na kateri bo Slovenija lovila dve točki, razmišlja Trifunović.

Latvijci brez Porzingisa in še nekaterih asov

Tudi latvijska zasedba je dodobra spremenjena. Selektor Arnis Vecvagars lahko računa na usluge Janisa Blumsa, Janisa Timmo, Janisa Strelnieksa, Aigarsa Škeleja, Andrejsa Gražulisa in Martinsa Meiersa, ki so bili pomemben del ekipe tudi na minulem evropskem prvenstvu. Latvija je v prvem delu kvalifikacij za SP 2019 zmagala štirikrat, Slovenija pa le dvakrat, tako da na lestvici skupine drugega dela kvalifikacij gleda v hrbet petkovi tekmici.

Dvoboj med Latvijo in Slovenijo se bo v petek začel ob 18.30. To bo že njun 11. medsebojni obračun, za zdaj so bili uspešnejši Slovenci, ki so zmagali šestkrat.

Koga je izbral selektor Trifunović (12):

Aljaž Bratec (organizator igre)
Vlatko Čančar (krilni center)
Jakob Čebašek (krilo)
Gregor Glas (branilec)
Miha Lapornik (branilec)
Blaž Mesiček (branilec)
Edo Murić (krilo)
Anthony Randolph (krilni center)
Matic Rebec (organizator igre)
Luka Rupnik (organizator igre)
Gašper Vidmar (center)
Saša Zagorac (krilni center)

 

Ne spreglejte