Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
9. 11. 2015,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tajfun Union Olimpija Dejan Mihevc ABA Lufthansa stavka

Ponedeljek, 9. 11. 2015, 9.47

8 let

Slovenski prvaki zaradi stavke ob trening

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z zmago nad Olimpijo so košarkarji Tajfuna prekinili niz petih zaporednih porazov v ligi ABA. Pravega počitka ne bodo imeli, saj jih v torek čaka nov preizkus. Na Dansko bodo odpotovali razdvojeni.

Slovenski derbi v regionalni košarkarski ligi med Tajfunom in Olimpijo je imel dva različna polčasa. V prvem sta bili ekipi napadalno nerazpoloženi, saj je bil rezultat vsega 24:23 v korist Ljubljančanov. V drugem so domači v napadu zaigrali sproščeno in v tretji četrtini pobegnili do visoke prednosti 17 točk (57:40), na koncu pa s 73:59 slavili zmago.

"Ekipi sta se zelo dobro pripravili druga na drugo, zlasti v obrambi, zato smo v prvem polčasu videli malo košev. Vesel sem, da so moji fantje v drugem delu pridobili samozavest, kar nam je v zadnjih tekmah manjkalo. Sprostili so se v napadu. Ob polčasu sem jim dejal, da obramba ni težava in da naj bodo v napadu le samozavestnejši. Spomnil sem jih še, da so prejšnje dni zelo dobro delali na treningu, in to so nato prenesli na parket," je po zmagi razlagal trener Dejan Mihevc.

Za Tajfun je bila to tretja zmaga v devetih krogih regionalnega tekmovanja, dve pa ima nad slovenskima tekmecema. V tretjem krogu je namreč prav tako preskočil Krko.

Na Dansko z zamudo

Za tem je sledilo obdobje petih zaporednih porazov, ki so jih zdaj le prekinili, trener Mihevc pa negativnemu rezultatskemu nizu ni posvečal pozornosti, saj je verjel v delo, ki ga opravljajo: "Vzponi in padci so vedno prisotni. Proti Olimpiji se je pokazalo, da imamo karakterno močno ekipo. Veliko delamo, da porazi manj vplivajo na samozavest. Pomembno je, da se zavedamo, zakaj smo izgubili. Naša naloga je, da iz tekme v tekmo napredujemo in se nimamo česa bati."

Danes zjutraj ob 7. uri bi morali na pot na Dansko, kjer bodo spoznali še tretjega nasprotnika v Fibinem Europe Cupu - Bakken Bears. A so naleteli na težave …

"Ker pri Lufthansi stavkajo, imamo spremenjene polete. Odpotovali bomo v dveh različnih ekipah. Polovica bo odpotovala ob pol štirih, druga pa ob šestih popoldne. Na Dansko bomo prišli okoli polnoči, v torek pa imamo že tekmo. Neugodno je, kar zadeva pripravo na tekmo. Prvotno smo načrtovali trening danes zvečer, vendar bomo lahko le pred odhodom pogledali, kako nasprotnik igra. Ker je tekma prav tako zgodaj (18.15, op. p.), zjutraj ne bomo mogli delati. Fantje morajo jesti, ko pridejo danes v hotel, in potrebujejo počitek, zato jih v torek zjutraj ne bomo budili, saj lahko naredimo več škode kot koristi," je še razložil prvi mož stroke pri Tajfunu.

Ne spreglejte