Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
6. 10. 2015,
11.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tajfun Krka ABA derbi

Torek, 6. 10. 2015, 11.58

8 let

Slovenski derbi številka ena

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Torek je čas za prvi slovenski derbi v regionalni ligi ABA, na katerem se bosta pomerila Tajfun in Krka. Dvoboj je hkrati ponovitev finala superpokala, v katerem so bili boljši Štajerci.

Po dveh krogih košarkarske lige ABA imata Tajfun in Krka po eno zmago. Obe slovenski moštvi sta bili uspešni na domačih tleh. Slovenski prvaki so premagali Sutjesko, Krka pa Zadar.

Danes se bosta tekmeca pomerila v Celju, letos pa sta si že zrla iz oči v oči v superpokalu, v katerem so bili boljši igralci Tajfuna, ki so se z 72:60 veselili lovorike.

Vložek bo ob 21. uri zagotovo večji, saj superpokal nima pretirane vrednosti, zato pa jo ima vsaka tekma v jadranskem tekmovanju, v katerem so Štajerci novinci.

"Pred nami je že prvi derbi proti slovenski ekipi v ligi ABA. Čeprav smo s Krko pred kratkim igrali v superpokalu, se zavedamo, da je to povsem nova tekma, ki nima nobene povezave s prejšnjo. Naša velika želja je, da v dvorano Golovec kljub poznemu terminu pride čim več naših navijačev, saj nam je to še dodatna spodbuda, mi pa obljubljamo, da bomo dali vse od sebe in prikazali še eno dobro igro," je trener Tajfuna Dejan Mihevc nagovoril navijače v okolici Celja.

Krka je izgubila na zadnjih treh tekmah proti klubu iz Šentjurja, če gledamo še tekmi polfinala državnega prvenstva v pretekli sezoni, zato bodo Novomeščani v Golovcu želeli prekiniti negativno tradicijo.

"Čaka nas še ena težka tekma, kot bodo vse v letošnji sezoni. Liga je zelo izenačena in bo zelo stresna za vse klube. Mislim, da so igralci spoznali, kako je treba igrati in kaj nam lahko prinese zmago. Pričakujem, da bomo na tej tekmi ponovili predstavo, kot smo jo prikazali proti Zadru. Spoštujemo Tajfun, dokazali so, da so resno moštvo, in njihove dobre igre niso več naključne. Kažejo zrelo igro in dobro formo. Pričakujem dobro igro svojega moštva in pričakujem novo zmago," razmišlja glavni trener Krke Ivan Velić.

Ne spreglejte