SiolNET. Sportal Košarka
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija prva po podajah

4

termometer

Naša reprezentanca se je v prvih treh tekmah pokazala s kolektivno igro. Najboljši strelec in skakalec moštva je Alen Omić, podajalec pa Klemen Prepelič.

Najboljši strelec prvenstva je Grk Giannoulis Larentzakis (19,7), na drugem mestu se nahaja Omić (19 točk), sledi Prepelič (15,7) in Marko Pajić (14,3). Za veliko Omićevih točk so zaslužni predvsem zunanji igralci, ki ga "zalagajo" s podajami, saj je Slovenija v teh prvinah najboljša na prvenstvu (16,7 podaj). Posamezno prednjačita Prepelič (6,3) in Rupnik (4,0), najboljši podajalec prvenstva pa je Ukrajinec Klym Artamov (7,0). Najbolj skočen je Artem Pustovyi (10,3), od slovenske izbrane vrste pa jih največ pobere Omić (7,0) in Pajić (6,7), skupno pa zberejo 36,7 skokov na tekmo. Največ trojk zadene Prepelič ,(2,7 34,8-odstotno) ki tudi preživi največ časa na parketu (31,7), sledi mu Matej Rojc (29,0).

Slovenija se lahko pohvali tudi s petim napadom prvenstva (79,3), v obrambi pa je še prostor za napredek, saj prejemajo 73,7 točk (8 mesto). Na tekmo izsilijo 26,7 osebnih napak nasprotnikov, kar jih uvršča na drugo mesto. Največkrat nepravilno zaustavljen posameznik na prvenstvu je Omić, nad katerim naredijo več kot sedem osebnih napak (7,7), zaradi tega posledično tudi meče največ prostih metov (9,3). Prav tako je slovenska reprezentanca v vrhu tudi po številu izgubljenih žog, saj jih izgubijo tretji najmanj (12,7).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin