Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
22. 8. 2015,
12.22

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Jure Zdovc Slovenija Finska Ukrajina

Natisni članek

Sobota, 22. 8. 2015, 12.22

8 let, 3 mesece

Slovenci bi radi obrnili ploščo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Po bledi predstavi slovenski košarkarji nimajo časa za počitek, saj je danes pred njimi nova preizkušnja. Če bodo hoteli razorožiti Fince, bodo morali igrati bistveno bolje kot proti Ukrajini.

Po slabši predstavi, pa čeprav so slovenski košarkarji dobili tekmo proti Ukrajini (66:60), se bodo danes izbranci Jureta Zdovca pomerili s Finci.

Selektor je bil v petek zvečer vidno razočaran, saj fantje niso pokazali tiste igre, ki jo želi ter ji na treningih posvetijo veliko časa. Žoge so prehitro izgubljali, prevečkrat so se zatekali k igri ena na ena, tako da ni bilo opaziti prave kombinatorke, zato bi radi že danes obrnili ploščo.

Ukrajinci so za razred slabši od Fincev

Finci so na prvi tekmi turnirja v Kopru z 72:86 izgubili proti močni Italiji, najboljši posamezniki pa so bili Erik Murphy (16 točk), Petteri Koponen (15) in slovenskemu občinstvu dobro poznani Sasu Salin (11).

Da bodo severnjaki bolj neugoden nasprotnik kot Ukrajina, je izpostavil tudi Zdovc, ki upa, da bodo njegovi košarkarji danes od 20.05 naprej bolj zbrani na parketu dvorane Bonifika: "Ukrajinci so za razred slabši od Fincev. Manjkala sta dva košarkarja, imeli so nekaj težav s trebušno gripo. Videlo se je, da smo boljši. Res pa je, da smo igrali doma z domačimi sodniki in je to relativno. Finci so boljša ekipa. Njihova taktika je bolj raznovrstna. Zlasti so boljši strelci od daleč. Če bomo hoteli zmagati, bomo morali igrati bistveno bolje kot proti Ukrajini. So nasprotnik po meri."

Ne spreglejte