Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
3. 3. 2008,
20.38

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 3. 2008, 20.38

8 let, 3 mesece

Slovan bo kaznoval le Clemonsa

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V nedeljo smo že poročali, da bodo pri Geoplinu Slovanu ukrepali zoper Američana DeMarca Johnsona in Rickyja Clemonsa, ker nista odšla z ekipo na gostovanje v Vršač, vendar bo kaznovan le slednji.

Zaradi politične napetosti državljani Združenih držav Amerike niso najbolj zaželeni v Srbiji, zato se športniki s težkim srcem odločajo, da jo obiščejo. Kot smo že poročali, so val odpovedi odhodov v Srbijo sprožili Američani pri Efes Pilsnu, njihovo odločitev pa je "pozdravil" Ricky Clemons, član Geoplina Slovana, ki ni potoval skupaj z ekipo v Vršac, kjer se je v soboto pomerila s Hemofarmom. Zapisali smo tudi, da naj bi enako potezo povlekel drugi temnopolti košarkar DeMarco Johnson, vendar slednji ni odpotoval zaradi bolečin v rebrih, ki jih je staknil po udarcu na tekmi z Zadrom. Tako je minuli teden treniral po posebnem programu. S tem se je ognil sankcijam vodstva, saj ga ta ne more sedaj kaznovati le na domnevah, da bi storil enako kot njegov rojak.

"Igralca ne bomo odpustili"

"Upravni odbor bo kmalu obravnaval odločitev Clemonsa. Ameriški košarkar ni odpotoval na tekmo v Srbijo, kar ne odobravamo, posledica pa bo denarna kazen – vsaj v 90 odstotkih sem prepričan v to. Odpuščali igralca ne bomo. Za nas je v tem trenutku najbolj pomembno, da je mir v moštvu, saj smo pred težko situacijo ligi NLB," je pojasnil stanje direktor kluba Janez Maher.

Na Kodeljevem se zavedajo, da bodo morali v zadnji treh krogih praktično izpeljati misijo nemogoče. Trenutno se nahajajo na repu razpredelnice regionalnega tekmovanja z eno zmago manj kot Široki in Helios. Na roko pa jim ne gre niti dejstvo, da so obakrat izgubili z neposrednima konkurentoma za izpad. Dejstvo je, da tisto moštvo, ki bo končalo redni del na zadnjem mestu, v prihodnji sezoni ne bo smelo nastopiti v ligi NLB, četudi osvoji državno prvenstvo. "Do konca imamo težak razpored, vendar se ne predajamo. Naredili bomo vse, da se izognemu izpadu. Ne morem pa že sedaj povedati, kaj bi pomenilo za Slovan, če bi se moral posloviti od lige NLB," je za Sportal še dejal Maher.

Geoplin Slovan bo v zaključno fazo lige NLB stopil v soboto, ko bo na domačem parketu gostil Crveno zvezdo, ki je favorit tega dvoboja. Z enim očesom pa bo bdel tudi nad rezultati Heliosa in Širokega.

Ne spreglejte