Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
6. 9. 2015,
14.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slovenija Gruzija Jure Zdovc

Nedelja, 6. 9. 2015, 14.10

8 let

Slab spomin je dobra stvar

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če je bila ob sobotni tekmi ob odprtju EuroBasketa proti domači Hrvaški zmaga zgolj zaželena, pa bo proti Gruziji to edini sprejemljivi cilj.

Že pred odhodom v Zagreb, ki gosti predtekmovalno skupino C evropskega košarkarskega prvenstva, je bilo jasno, da Slovence vsega slabih 19 ur po tekmi s Hrvaško, na kateri je zmaga spadala v kategorijo "lepo bi bilo", čaka ena od odločilnih tekem. Medtem ko gostitelji z močno ekipo upravičeno merijo na sam vrh, pa naj bi bila Gruzija eden od neposrednih tekmecev v boju za tretje ali četrto mesto v skupini.

Obenem bo današnji gruzinsko-slovenski obračun, ki se bo začel ob 18. uri, tudi spopad ranjenih levov. Že pred porazom čete Jureta Zdovca proti Hrvatom, ki so se sicer za prvi par točk morali pošteno preznojiti, je namreč nekdanjo sovjetsko republiko presenetila Nizozemska in slavila prvo zmago na evropskih prvenstvih po letu 1987.

Kapetan upa na slab spomin

"Poraz proti Hrvatom me je osebno zelo razočaral, deloma tudi zaradi tega, ker nosim del odgovornosti. V skoku namreč nisem opravil potrebnega dela. No, edina pot je osredotočanje na naslednjo tekmo. Hrvate je treba, hočeš ali nočeš, pozabiti. V športu je pač tako, da ja slab spomin dobra stvar. Gruzija, torej … Čaka nas težko delo. Gre za ekipo z netipičnim slogom igre, številnimi presenečenji, hrbtnimi blokadami … Z njihovo igro smo se spoznavali že v preteklem tednu," razmišlja kapetan Balažič, ki je dan po porazu proti četi selektorja Velimirja Perasovića s soigralci že opravil dopoldanski trening, a ne v Areni, temveč v dvorani Dražena Petrovića na robu središča mesta.

Gruzija izkoristila kvoto spodrsljajev

Podobno razmišlja tudi Klemen Prepelič, ki je proti Hrvatom dosegel sedem točk. "Lahko bi še dolgo razglabljali o tekmi s Hrvaško in govorili o tem, da smo imeli možnosti za zmago. Bolj pomembno je, da si zapomnimo napake, ki so nas stale končni uspeh, in jih poskušamo na drugi tekmi izničiti. Naše misli morajo biti namenjene Gruziji. Tako bi govoril tud v primeru, če bi imeli v žepu par točk," razmišlja donedavni član Uniona Olimpije.

"Verjamem, da bodo naši drugi tekmeci izjemno motivirani. Navsezadnje so s porazom proti Nizozemski, ki je dokazala, da v tej skupini ni slabih ekip, izpolnili kvoto spodrsljajev. Gruzija ima spoštovanja vredno ekipo. Igrati bo treba odločno in osredotočeno, tako kot že na prvi tekmi. Ob takšni igri bodo Gruzinci le stežka držal

Zoran Dragić: Na nož!

Pomembnosti tekme z Gruzijo, ki se na evropskih prvenstvih (nastopila je v Sloveniji leta 2013 in v Litvi dve leti pred tem) še nikoli ni prebila do četrtfinala, se zaveda tudi Zoran Dragić, s 14 točkami prvi strelec sobotnega spektakla v razprodani Areni. "Verjamem, da smo dovolj zreli, da se dan po porazu poberemo, odigramo na želeni ravni in stremo gruzinski odpor. To je naša služba. Vsi igramo košarko in vemo, da se je treba hitro pobrati. Gremo … Na nož," odločno zagotavlja povratnik iz lige NBA, ki je, podobno kot soigralci, razloge za poraz proti Hrvatom iskal v šibkem skoku, pred tekmo z Gruzijo pa opozoril na Manučarja Markoišvilija, Tornika Šengelijo, Jacoba Pullna in Zaza Pačulijo.

Ne spreglejte