Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
17. 12. 2012,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Houston Rockets Toronto Raptors New York Knicks

Ponedeljek, 17. 12. 2012, 18.51

8 let

Skoraj pozabljeni Lin: Igram obupno

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Linmanija? Kaj je že to? Jeremy Lin v dresu Houstona ne blesti. Februarska pravljica iz New Yorka je skoraj pozabljena. "Sam sem svoj največji kritik. Prvi lahko rečem, da igram obupno."

Mineva dobrih 10 mesecev od izbruha "Linmanije". Malo znani košarkar s Harvarda Jeremy Lin, ki je spal na bratovem kavču, je februarja z New York Knicks gostoval pri Toronto Raptors in v zadnji sekundi s trojko odločil tekmo. Še več: dal je 27 točk. Po nizu zmag se je 24-letnik, o katerem so govorili po vsem svetu, poškodoval in Knicks so obstali v prvem krogu končnice. Poleti so ga s 25 milijoni ameriških dolarjev za tri leta v Houston zvabili Rockets. Knicks njihove ponudbe niso poskušali izenačiti.

Zdaj je že čas za sodbo: kdo se je uštel? "Linsanity" (norost, ki je vladala ob Linovih neverjetnih igrah v februarju in marcu) je preteklost. Že res, da je prejšnji teden San Antonio Spursom nasul 38 točk, a sicer je Linovo letošnje povprečje ... zelo povprečno. Če ga primerjamo s povprečjem letošnjega organizatorja igre Knicksov Raymondom Feltonom in lanskega prvega branilca Houstona, zdaj pa košarkarja Phoenix Sunsov Gorana Dragića, je Lin, vsaj kar se tiče doseganje točk, občutno za njima. Predvsem pa so Knicks še uspešnejši - trenutno vodijo na lestvici vzhodne konference.

Lani v Torontu 27 točk, letos le 7

Če je Lin februarja v Torontu zablestel s 27 točkami, je to nedeljo v Air Canada Centru dosegel le sedem točk (zadel je le tri od devetih metov iz igre) in imel v 33 minutah le dve asistenci. Tako so Rockets s 96:103 izgubili 12. tekmo sezone in Raptorsom dovolili prvi niz dveh zaporednih zmag od aprila. "Lepo bi bilo, če bi lahko preklopil stikalo in spet blestel, a tako pač ne gre," pove Lin, ki nikakor ne najde prave forme, predvsem pa ne igra konstantno iz tekme v tekmo. Lani je imel na 35 tekmah povprečje 14,6 točke, torej skoraj štiri več kot letos. "Niti slučajno ne igram po svojih sposobnostih. Sam sem svoj največji kritik. Prvi lahko rečem, da igram obupno."

Bo pa Jeremy ta ponedeljek znova pod sojem žarometov. Z Rockets gostuje v Madison Square Gardnu pri Knicksih. "To bo nekakšen zaključek. Hvaležen sem jim za priložnost. V New Yorku sem se imel lepo, a zdaj je čas za novo poglavje."

Ne spreglejte