Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
7. 1. 2016,
18.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ivica Zubac Cibona Cedevita Aco Petrović liga ABA

Četrtek, 7. 1. 2016, 18.52

7 let, 12 mesecev

Še en hrvaški talent zapustil Draženov dom

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Eden največjih evropskih talentov letnika 1997 Ivica Zubac je zaradi neizpolnjevanje pogodbe zapustil Cibono in se preselil k mestnemu rivalu Cedeviti. To je že tretji "prebeg" v zadnjih dveh letih.

Mladi center je zaradi šest tisoč evrov dolga s strani Cibone zahteval prekinitev pogodbe. Kljub številnim prepričevanjem prvega moža Cibosov Aca Petrovića si 18-letnik ni premisli, pa čeprav naj bi bila zamudna sredstva nakazana na njegov račun.

Denar je bil verjetno le vrh ledene gore, glavni razlog za odhod pa je bilo nezadovoljstvo 211 centimetrov visokega centra z njegovo minutažo, ki se je po prihodu novega trenerja Damirja Muloamerića zmanjšala, pred njim pa je prednost dobival izkušeni Andrija Žižić.

Zubac se ne bo preselil daleč, saj je sklenil triinpolletno pogodbo z mestnimi rivali Cibone Cedevito, ki po pravilu pobira mlade košarkarske upe, prestop pa je še poslabšal odnose med kluboma.

Cibona je v zadnjih dobrih dveh letih izgubila še tretjega talentiranega igralca hrvaške košarke. Pred Zubcem sta se za podobno pot odločila že >B>Lovro Mazalin in pred sezono 2014/15 tudi Marko Arapović, okoli katerega je takrat Petrović želel graditi novo Cibono.

Kdo je Ivica Zubac?

Za 18-letnim centrom je odlično poletje, v katerem se je s hrvaško reprezentanco do 19.let veselil srebrne medalje(boljši so bili le Američani), Zubac pa je prvenstvo končal s povprečjem 17,6 točke in 7,9 skoka na tekmo ter bil izbran v najboljšo postavo prvenstva.

V letošnji sezoni lige ABA je v Mostarju rojeni košarkar nastopil na petih tekmah in povprečno dosegal 6,8 točke in tri skoke na tekmo, največ preglavic pa je povzročal slovenskemu prvaku Tajfunu, kateremu je natresel 16 točk.

V prihodnjem mesecu ga ne čaka veliko igranja

Novi košarkar hrvaškega prvaka, katerega vzor je Dino Rađa, si tudi pri Cedeviti v prvem mesecu ne more obetati večjih priložnosti na parketu. V ligi ABA je prestopni rok za košarkarje že končan, tudi v evroligi ga bo lahko Cedevita registrirala šele čez mesec in pol. Mladeniču bo tako preostala le igranje v hrvaškem pokalu in sklepnem delu domačega prvenstva.

Cedevita zbirališče talentov iz nekdanje skupne države

Zubac naj bi bil na prihodnjem naboru eden najvišje izbranih Evropejcev, pri Cedeviti pa se je pridružil plejadi talentiranih košarkarjev.

Ob že prej omenjenima Mazalinu in Arapoviću ima trener Veljko Mršić v svojem moštvu tudi Karla Žganca in junaka bosansko-hercegovske reprezentance ob osvojitvi zlate medalje ter najboljšega strelca evropskega prvenstva do 16 let Džanana Muso.

Ne spreglejte