Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
13.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Carmelo Anthony Saša Vujačić NBA New York Knicks

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 13.38

8 let

"Saša Vujačič? Sovražil sem ga!"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Kratkohlačnika" Carmelo Anthony in Saša Vujačić sta morala pred sodelovanjem v New Yorku zakopati bojno sekiro, Američan pa se je ob tem brez dlake na jeziku spomnil tudi njunih dvobojev.

Potem ko je košarkarski gospodar prstanov Phil Jackson v ligo NBA vrnil Sašo Vujačića in mu kot predsednik kluba namenil dres slovitega moštva New York Knicks, je postalo jasno, da se bo nesojeni slovenski reprezentant v slačilnici "kratkohlačnikov" soočil tudi z zvezdnikom Carmelom Anthonyjem. Zgodovina njunih dvobojev je namreč bogata, vključuje pa tudi nemalo prekrškov in večji incident iz leta 2007, ko je bil Mariborčan še član LA Lakers, Američan pa je igral za Denver.

Umazan igralec, govori v svojem jeziku …

Izkušeni 31-letni Anthony, ki za New York igra od leta 2011, je ameriški sedmi sili pojasnil, da je vesel slovenske okrepitve, saj ima tovrstnega košarkarja raje v svoji kot pa nasprotni ekipi. Ob izpostavljanju njegovih izkušenj in poznavanja sistema pa ni pozabil omeniti, da do Vujačića v preteklosti ni gojil pretiranih simpatij.

"Sovražil sem ga," priznava ameriški krilni reprezentant in dvakratni olimpijski prvak. "On je eden tistih umazanih igralcev, ki te vlečejo za majico, udarijo po roki tudi po tem, ko sodnik že zapiska … Med igro mi je govoril v svojem jeziku. Nisem ga razumel. Ko pa se spoznal, kaj mi je povedal, sem ga še bolj zasovražil," se je v izjavi, ki jo je objavila tudi slovita ameriška športna mreža ESPN, pošalil Anthony.

Adut s klopi

Vujačić, nekdanji član LA Lakers, LA Clippers in NJ Nets, ki se po daljši in dokaj nestanovitni evropski avanturi vrača v ligo NBA, je v dresu svojega novega kluba že zaigral na dveh tekmah predsezone. Trener Derek Fischer mu je obakrat namenil debelih 20 minut igre. V obeh primerih je 31-letni branilec dosegel devet točk in ujel pet odbitih žog. Na tekmi proti Washingtonu je začel celo v prvi peterki, med sezono pa gre pričakovati, da bo adut s klopi.

Ne spreglejte