Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2016,
12.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Saša Vujačić NBA New York Knicks

Nedelja, 30. 10. 2016, 12.35

6 let, 6 mesecev

Saša Vujačić o sezoni 2016/17

Štajerec, ki v New Yorku živi v stolpnici s košarkarskim igriščem in sanja o naslovu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Saša Vujačić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski košarkar v ligi NBA Saša Vujačić si želi v letošnji svoji že drugi zaporedni sezoni v New Yorku priti s Knicks do samega vrha lige. Pravi, da je v odlični formi, kar je pokazal v pripravljalni sezoni, ko je imel 53-odstotni met iz igre in 40-odstotni met za tri točke.

Slovenski branilec, ki ga trener na sobotni prvi tekmi sezone v domači dvorani Madison Square Garden ni poslal na igrišče, si želi, da bi čim prej spet prišel na parket in začel redno dobivati tekme. Kratkohlačnikom je sinoči tudi brez njega uspelo premagati gostujoče Grizlije iz Memphisa s 111:104.

Pred začetkom sezone je imel Saša Vujačić več ponudb iz drugih klubov NBA in tudi iz Evrope, vendar je z veseljem sprejel ponudbo, da ostane v New Yorku tudi za minimalni honorar. Njegova enoletna pogodba je vredna 1,4 milijona dolarjev (1,27 milijona evrov).

Za najem stanovanja mesečno odšteje 7.500 evrov

Mariborčan je tako na klopi stisnil pesti, ko so ga navdušili soigralci na tekmi z Memphisom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mariborčan je tako na klopi stisnil pesti, ko so ga navdušili soigralci na tekmi z Memphisom. Foto: Guliverimage/Getty Images Pred začetkom sezone je najel stanovanje v novi sodobni 71-nadstropni stolpnici Moinian Sky na zahodu 42. ulice, za katerega odšteje 8.200 dolarjev (okrog 7.500 evrov) na mesec.

V istem bloku živi tudi njegov soigralec, Litovec Kristaps Porzingis. Trenirata lahko tudi doma, saj zgradba premore košarkarsko igrišče po merah lige NBA, ki ga je pomagal zasnovati zvezdnik Knicks Carmelo Anthony.

Najemnine za stanovanja v luksuzni zgradbi znašajo od 2.900 dolarjev (okrog 2.650 evrov) na mesec za garsonjere do več kot 8.000 dolarjev za najdražja stanovanja na vrhu.

Z New Yorkom želi postati prvak

V New Yorku želi končati "šampionsko" misijo. | Foto: Guliverimage/Getty Images V New Yorku želi končati "šampionsko" misijo. Foto: Guliverimage/Getty Images "Lani sem si zadal nalogo, da poskušam z ekipo spet priti do vrha. Doseči tisto, kar je najlepše, tisti naslov, o katerem vsi sanjajo," je dejal Vujačić, ki je z ekipo Los Angeles Lakers pred leti že osvojil dva naslova prvakov lige NBA.

Knicks zdaj vodi predsednik Phil Jackson, s katerim se Vujačić dobro pozna še z zahodne obale. Ko je izvedel, da ga želi Jackson ohraniti v ekipi, je to takoj sprejel. "Niti razmišljal nisem o tem, da bi šel kam za več denarja. Tukaj sem z enim namenom, da končamo to misijo čim prej," je dejal Vujačić. Meni, da je trenutna newyorška ekipa dovolj dobra za takšen podvig.

Dvaintridesetletni veteran lige NBA ima letos okrog sebe kar nekaj podobnih igralcev. "Imamo veliko veteranov, ki vedo, kaj hočejo, in ki so občutili ligo in končnico. Vedo, kaj morajo narediti za dobrobit ekipe. Mislim, da se še ne poznamo, kot bi se morali, kar je logično, ker nismo imeli dovolj časa. Ko se bomo ujeli, pa bo zelo zanimivo," je dejal.

Čuti, da je v odlični formi

Jeff Hornacek je trener po okusu 32-letnega slovenskega legionarja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jeff Hornacek je trener po okusu 32-letnega slovenskega legionarja. Foto: Guliverimage/Getty Images Knicks imajo novega trenerja, nekdanjega igralca Jeffa Hornaceka, o katerem ima Vujačić dobro mnenje. "Ima ekipo, s katero lahko sanja o velikih ciljih," je povedal Vujačić. Dodal je, da želi trener najprej dati priložnost mlajšim igralcem. Nanj trenutno računa občasno. "Bomo videli, kaj bo potem," je dejal Vujačić in zagotovil, da je v dobri formi.

"Fenomenalno se počutim. Predsezona je bila super. Sem v odlični formi. Zelo dobro poletje sem imel in mislim, da sem nekje na svojem vrhu. Upam, da bom v prihodnjih letih ostal tak in to lahko dokazal na terenu. Vse pride na svoje mesto," je povedal izkušeni slovenski legionar.

Ne spreglejte