Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
17. 5. 2014,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zmago Sagadin Aleksandar Džikić Union Olimpija Hopsi Helios Krka

Sobota, 17. 5. 2014, 9.20

8 let

Sagadin: Upam, da bodo razmere v Stožicah regularne

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes imajo Helios in Hopsi lepo priložnost, da presenetijo najboljša slovenska košarkarska kluba Krko in Union Olimpijo. V vseh štirih taborih upajo na preboj v veliki finale.

Ob 19. uri bodo prvi na parket stopili košarkarji Krke in Hopsov. Drugi so v četrtek pred domačimi navijači presenetili aktualne prvake, ki bodo tokrat zagotovo nabrušeni in hoteli izbrisati nastal črn madež.

"Pred odločilno tekmo ni nobene velike filozofije. Moramo jo dobiti, kakor vemo in znamo. Sami smo se spravili v težak položaj, zdaj se moramo sami spraviti iz njega. Motiv ne sme biti vprašljiv. Da znamo s Hopsi dobro igrati, smo že dokazali. Vsak igralec bo moral iztisniti iz sebe maksimum. Če jim bo to uspelo, se bomo veselili," pred tekmo razmišlja trener Krke Aleksandar Džikić, njegov kolega na klopi Polzeljanov Jernej Kobale pa dodaja: "Časa za regeneracijo praktično ni. Fantje so dokazali, da spadajo v družbo najboljših. Zavedamo se, da bo v Novem mestu težko presenetiti favorizirane gostitelje, vendar v košarki favoriti ne zmagujejo vedno. Če se nam ponudi priložnost za zmago, jo bomo vsekakor zgrabili z obema rokama."

Bolj izenačen boj lahko verjetno pričakujemo v Stožicah, čeprav je v košarki vse mogoče. V Ljubljani se bosta namreč pomerila Union Olimpija in Helios. Več nervoze bo čutiti v taboru Olimpije, ki ima sicer bolnišnico v malem, a je še vedno ikona slovenske košarke in mora upravičiti svoj sloves. "Pred zadnjo tekmo polfinala nimamo sreče s poškodbami. Igrali bomo brez Gailiusa in Salina, ki sta bila med sezono med pomembnejšimi igralci. Zaradi poškodb sta vprašljiva tudi Brodnik in Vladović. Verjamem, da bodo tisti igralci, ki bodo na voljo za igro, igrali agresivno in samozavestno kot na naši zadnji tekmi v Domžalah. Napake s prve tekme v Stožicah ne smemo ponoviti. V obrambi moramo zaustaviti njihove strelce in se v napadu bolj sprostiti. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da zmagamo in se uvrstimo v veliki finale," pravi Aleš Pipan.

Trener Heliosa Zmago Sagadin si predvsem želi, da bi imelo njegovo moštvo korektno sojenje: "Med tekmama ni veliko časa. Še vedno sem pod vtisom druge tekme, na kateri na koncu ni bilo vse korektno. Upam, da bodo razmere tokrat drugačne – regularne. Da ne odrivanje ne suvanje ne bo ostalo nekaznovano ... Naj bo na televiziji košarka lepa za vso Slovenijo. Naj zmaga boljši, odločnejši in bolj osredotočen."

Ne spreglejte