Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
18. 4. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Isaiah Thomas NBA Boston Celtics

Torek, 18. 4. 2017, 10.30

6 let, 6 mesecev

Isaiah Thomas

S tekme na sestrin pogreb in nazaj

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Potem ko je v tragični prometni nesreči ostal brez sestre, zvezdnik severnoameriškega košarkarskega poklicnega moštva Boston Celtics Isaiah Thomas noče izpuščati tekem prvega kroga končnice.

Isaiah Thomas je bil na tekmi Boston - Chicago v središču pozornosti. | Foto: Getty Images Isaiah Thomas je bil na tekmi Boston - Chicago v središču pozornosti. Foto: Getty Images

Chyna Thomas je umrla v prometni nesreči v zgodnjih sobotnih urah. Le dan zatem je njen brat Isaiah Thomas vseeno stopil na parket in v čustveni predstavi, ki so jo spremljale solze med pripravo na tekmo, odigral obračun prvega kroga končnice lige NBA. V 38 minutah je za svoj Boston dosegel 33 točk, kar pa je bilo premalo za zmago nad Chicagom (102:106).

Odličnega 28-letnega branilca, ki spada med najboljše košarkarje v ligi (med drugim je bil s povprečjem 28,9 točke na tekmo tretji strelec rednega dela), so pri Bostonu umaknili pred mediji. Potrdili so, da bo zanesljivo nastopil tudi na drugi in tretji tekmi serije z Biki iz vetrovnega mesta, vmes pa se odpravil v zvezno državo Washington in se udeležil sestrinega pogreba.

Košarkar je v sestrin spomin opremil tudi obutev. | Foto: Getty Images Košarkar je v sestrin spomin opremil tudi obutev. Foto: Getty Images

Is(a)iah Thomas  Isiah Thomas je bil v 80. letih preteklega stoletja ena od zvezd lige NBA. | Foto: Getty Images Isiah Thomas je bil v 80. letih preteklega stoletja ena od zvezd lige NBA. Foto: Getty Images

Isaiah Thomas sicer velja za enega najboljših košarkarjev novega rodu, a tudi za ptico selivko. Potem ko je igral za univerzitetno ekipo Washington, je v ligi NBA branil barve že treh ekip – Sacramenta, Phoenixa in Bostona.

Z njegovo zgodbo je tesno povezan tudi nekdanji zvezdnik in prvak lige NBA Isiah Thomas. Danes 55-letni trener s košarkarjem Bostona ni v sorodu, je pa "kriv" za njegovo ime. Kot je pred leti pojasnil Isaiah, je svoje ime dobil po nekdanjem članu šampionske ekipe Detroita.

Vse skupaj je posledica stave, v kateri je njegov oče obljubil, da bo sina poimenoval Isiah, če bo Detroit uspešnejši od LA Lakers. Mama poimenovanju ni nasprotovala, želela si je le bibličnega imena, zato je imenu dodala črko a.
Ne spreglejte