Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
7. 12. 2014,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Rupnik Union Olimpija liga ABA

Nedelja, 7. 12. 2014, 14.05

8 let

Rupnik visoko zmago dočakal brez zoba

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpijin organizator igre Luka Rupnik si je prekratkim poškodoval ramo, vseeno pa je tudi proti Szolnokiju pomagal svojim soigralcem. Izpostavil je ljubljansko potrpežljivost, ki je vodila do zmage.

Luka Rupnik je izpustil zadnji dve tekmi v ligi ABA, na obeh seansah z madžarskim Szolnokijem ta teden – v sredo je tekma štela za točke v Eurocupu – pa se je vrnil na parket in Olimpiji obakrat pomagal do visoke zmage. Na obeh tekmah je njegov učinek še vedno krojila poškodba, ki še ni povsem zaceljena.

"Z ekipo sem opravil štiri treninge. Tudi po sredini tekmi sem imel dan počitka. Še vedno izvajam terapije, rama še ni zaceljena, vendar zdaj se igrajo najpomembnejše tekme, ki jih moramo zmagovati, zato sem se na lastno odgovornost odločil, da bom igral s pomočjo protibolečinskih tablet," je po novi visoki zmagi dejal 21-letni Rupnik, ki je v prvem polčasu izgubil tudi del zoba, vendar tega zaradi protibolečinske blokade ni čutil.

Sobotna tekma s Szolnokijem je ob koncu ponudila podobno visoko zmago kot sredina, a je bila pot do nje drugačna. Madžari so se v prvem polčasu odlično upirali zmajem in na glavni odmor celo odšli s prednostjo (32:29). Bolj kot dobra igra Szolnokija je bil za tesen rezultat kriv slab napadalni učinek Ljubljančanov. Ti so madžarske prvake tudi v drugem polčasu pustili na podobnem številu doseženih točk (29 točk), sami pa so svojo bero 29 točk v prvem polčasu povečali na 50 v drugem in zanesljivo zmagali s 79:61.

"Szolnoki se je pripravil na nekatere stvari, ki smo jih dobro izvajali sredo. V tekmo so odšli bolj odločno, niso se toliko odločali za consko obrambo. Bili smo dovolj potrpežljivi, vedeli smo, da jih ne bomo zlomili v prvem polčasu. Bili smo vztrajni, se držali svojih pravil in bili na koncu zasluženo boljši," je po tekmi zadovoljno razlagal Rupnik, ki je tokrat na parketu preživel le osem minut in v tem času vpisal eno točko.

Pred Ljubljančani dolga pot

Varovanci Aleša Pipana so s pričakovanim rezultatom opravili z madžarsko misijo, naslednja na njihovem jedilniku pa je nova tekma v Eurocupu, ko gostujejo v daljnem Sankt Peterburgu pri Zenitu. Ruse so v Stožicah že premagali (89:84), vendar glavna akterja takratne zmage ne igrata za zmaje. Prvi strelec na takratni tekmi Finec Sasu Salin si je še enkrat zvil gleženj, Mirza Begić pa je medtem zapustil Ljubljano in okrepil špansko Kutxo Laboral.

"Čaka nas dolgo potovanje. Z zmago si že zagotovimo tretje mesto in lažje nasprotnike v drugem delu. Verjamem, da bomo konkurenčni, upam le, da ne bo še kakšnih novih poškodb," pred potovanjem v mrzlo Rusijo še pravi Rupnik.

Ne spreglejte