Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
28. 10. 2012,
7.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Panathinaikos Luka Rupnik

Nedelja, 28. 10. 2012, 7.20

8 let

Rupnik: Če greš enkrat k zdravniku, še nisi zdravnik

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prve evroligaške minute je v petek dočakal Luka Rupnik, ki bo še naprej trdo treniral in pripravljen čakal na naslednjo priložnost. V osmih minutah je dosegel dve točki in ukradel žogo.

"Vesel sem debija in minut v evroligi. Še naprej bom trdo delal, da dobim še kakšno," je po petkovem porazu z Panathinaikosom dejal 19-letni Luka Rupnik. Osem minut pred koncem je Sašo Filipovski, ob visokem vodstvu Grkov, v igro poslal nekdanjega člana Slovana, ki je požel glasen aplavz. "Ko sem prišel v igro, sem si rekel, da se moram držati nekoliko bolj pasivno, da ne naredimo napake. Mogoče sem se celo nekoliko preveč povlekel nazaj," je dejal po krstu, ki ga je nekoliko zasenčila bleda igra celotnih "zmajev". Po začetni "otrdelosti" se je sprostil in hitro je sledila ukradena žoga ter lahko polaganje za prve točke.

Panathinaikos je igral pametno

Grški podprvaki so Ljubljančane dobro proučili in se jih lotili na pravi način. "Grki so nas sistematično napadali iz napada v napad. Iskali so naše šibke točke in na koncu se jim je to obrestovalo," je po porazu z 18 točkami razlike dejal Rupnik. Kljub tretjemu zaporednemu porazu je vzdušje med mlado ekipo Olimpije še vedno odlično. " Vzdušje v ekipi je fenomenalno. Ni nobenih nesoglasij med igralci," je dejal 185 centimetrov visoki organizator igre. Po dobri igri proti Fenerbahčeju pretekli teden so pričakovanja javnosti zrasla, za mladce pa je hitro prišlo opozorilo. "V evroligi ni lahkega nasprotnika. Kljub temu da smo proti Fenerbahčeju odigrali dobro, se je potrdil rek, da če greš enkrat k zdravniku še nisi zdravnik," je šaljivo dejal Rupnik, ki se bo še naprej trudil na treningih in morebitnih minutah na igrišču. V ponedeljek Olimpijo čaka težko gostovanje pri vodilnem moštvu lige ABA, Igokei, ki po petih tekmah še ni izgubila. "Moramo zmagati. S pravim načinom in upoštevanjem dogovorov iz slačilnice jih lahko premagamo," je odločen najmlajši udeleženec evropskega prvenstva v Litvi 2011.

Ne spreglejte