SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Real Madrid zvabil nadarjenega Slovenca

2

termometer

Sloviti španski klub Real Madrid je pod svoje okrilje vzel vsega 13-letnega slovenskega košarkarja Luko Dončića, sina znanega nekdanjega košarkarja Saše Dončića.

Že meseca februarja je Luka Dončić navdušil v mini taboru v Španiji in pokazal svoj talent onkraj naših meja. Nazadnje je igral v dresu Uniona Olimpije in bil glavni akter v svoji generaciji, kar pa povsem jasno ni ostalo skrito uglednim klubom. "Že takrat smo nekako vedeli, da bo odšel v Madrid. Želeli smo, da Luka vidi, kam gre. Luka je samostojen, bil je sam en teden v Madridu in je pokazal, da mu ne bo hudega. Ga pa čaka v prihodnosti več prilagajanja, vendar bo kakovostno treniral," je sprva o sinovem odhodu v znameniti madridski klub dejal oče Saša Dončić.

S klubom so podpisali petletno pogodbo, torej do osemnajstega leta starosti, nato pa se bo Luka lahko že sam odločil, kje bo nadaljeval kariero. "Vse bo poskrbljeno zanj v Madridu. Pogoji za delo bodo izjemni, hodil bo tam v šolo, kar bo super. Moram povedati, da je bila to želja Luke, da odide v Madrid. Veliko smo se pogovarjali z njim o tej odločitvi. Že sedaj se zaveda, kam gre. Z mamo sva zelo ponosna nanj," veselo razlaga Dončić.

Nikdar v zgodovini še ni šel kdo od nadarjenih slovenskih košarkarjev tako zgodaj v tujino. Pogoji za delo so razumljivo v tujini boljši kot pri nas, zato je razumeti odločitev Luke, čeprav je verjetno tudi pri Olimpiji dobro treniral. "Vsak bi šel v ta klub, če bi dobil priložnost. Lažje je v Sloveniji dobiti sedmico kot dobiti priložnost v Real Madridu," pa je za Sportal še dejal Lukov oče in nekdanji košarkar Olimpije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin