Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
28. 12. 2007,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 28. 12. 2007, 14.38

8 let

Rajgelj: Olimpija na nogah

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
December je v Tivoli očitno le prinesel prepotreben mir, a se direktor Rajgelj še naprej posveča predvsem sanaciji.

Janez Rajgelj je zadnje dneve leta izkoristil za revizijo opravljenega dela in uvodnemu delu svojega tivolskega mandata namenil visoko oceno. »Olimpija ni več na kolenih. Stojimo na nogah. Hodimo. A ne po oblakih. Hodimo po začrtani poti. Pred nami je sicer še veliko zavojev in vzpon, a z opravljenim delom smo lahko zaenkrat zadovoljni,« je črto pod leto 2007 potegnil direktor ljubljanskega evroligaša in zatrdil, da nova zeleno-bela garnitura klubu ni »priskrbela« dodatnega primanjkljaja. Hkrati ni želel napovedovati, kdaj bo s sodelavci sklenil sanacijsko poglavje. Vseeno pa je obljubil, da bodo lahko kmalu misli namenjali predvsem sedanjosti in prihodnosti. »Že sedaj razmišljamo tudi o sezoni 2008/09. Predvsem moramo postaviti čvrste temelje za korak naprej,« je v optimističnem tonu zatrdil Rajgelj in napovedal tudi večji poudarek mlademu pogonu kluba.

Oklepajoč se sanacijskega programa je Rajgelj v minulih tednih tudi odločno odkimaval ob prošnjah trenerja Memija Bečiroviča po igralskih prevetritvah. Vseeno bo moral že kmalu po novem letu s šefom tivolske stroke znova opraviti resen pogovor na to temo. Petega januarja bo namreč potekla pogodba centru Chrisu Bookerju. Kakšna bo njegova usoda, zaenkrat še ni znano. Bečirovič bi zavoljo zajetnega nabora visokih košarkarjev najraje namesto 208 cm visokega Američana v moštvo pripeljal branilca, za katerega »prosi« že lep čas. Kot vse kaže, pa bo branilske vrste po novem letu okrepil vsaj Boris Gorenc. Slednji je že na seznamu potnikov za gostovanje v Moskvi, trener pa upa, da bo nanj lahko računal v odločilnih tekmah za preboj med najboljših 16 ekip stare celine.

Sicer pa, z izjemo ameriškega terceta Booker, Taylor, Bailey, ki se po krajšem oddihu v domovini v Slovenijo vrača 30. decembra, »zmaji« niso in ne bodo imeli časa za praznovanje. Še v nedeljo bodo trenirali dvakrat, v ponedeljek le enkrat, nato pa jih že v torkovih dopoldanskih urah čaka let v Moskvo. »Na treningih se posvečamo fizični moči in pa individualni tehnični pripravi. Kmalu pa bomo spoznavali tudi igro CSKA,« pravi Bečirovič, o gostovanju v ruski prestolnici pa dodaja: »Povsem jasno je, da bodo v sredo gostitelji absolutni favoriti tekme. Prav zato lahko rečem, da bi bil zadovoljen že z minimalnim porazom. Trener Ettore Messina ne pozna popuščanja. Če se mu bo ponudila priložnost za zmago s 50 točkami razlike, jo bo zgrabil z obema rokama. Za nas bo pomemben predvsem pristop, ki je na gostovanjih v tej sezoni pogosto usoden. Ko si tekmec priigra prednost, ne znamo strniti svojih vrst. Sicer pa bo ta tekma za nas tudi ustrezna priprava na obračun z Žalgirisom, ki bo za Olimpijo morda celo ključnega pomena.«

Ne spreglejte