Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
31. 10. 2009,
21.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 31. 10. 2009, 21.00

8 let

Protić na noč čarovnic začaral Helios

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Noč čarovnic bodo slajše praznovali košarkarji FMP-ja, ki so v Domžalah v petem krogu lige NLB premagali Helios in mu zadejali tretji poraz v tej sezoni regionalnega tekmovanja.

Po dolgem času sta v domžalskem dresu vnovič zaigrala rekonvalescenta Alvin Snow ter kapetan Domen Žerak, a le njuna prisotnost ni bila dovolj, da bi Helios lahko tokrat razveselil zveste navijače.

Že na začetku so več želje za igro pokazali gostujoči košarkarji, ki so v sedmi minuti pobegnili na sedem točk razlike (13:6). Domžalčani so nato v dobrih treh minutah zrežirali preobrat in naredili delni izid 19:7, kar je pomenilo 25:20. Velika škoda je bila, da si je le nekaj trenutkov poprej tretjo osebno napako prislužil Aleksej Laškevič, ki je tako drugo četrtino spremljal le s klopi.

Protićev zaključek v prvem polčasu ključen

Izbranci Rada Trifunoviča so, kot je to že v praksi, igrali izjemno hitro, podoben stil igre pa so gojili tudi košarkarji FMP-ja, kar je novi trener Vlade Đurović poudarjal pred tekmo, da bo zahteval od košarkarjev. V takšnem tempu je dominiral, velikokrat tudi nepokrit, Nemanja Protić, ki je imel v dosedanjih treh tekmah povprečje sedem točk na tekmo, v hali Komunalnega centra pa je že v prvih dvajsetih minutah natresel tekmecu kar pet trojk in šel na odmor z 19 točkami – skupno je dosegel 25 točk. Nasploh so bili gostje v prvem delu izjemno natančni izza črte 6,25 metra, saj so iz petnajstih poizkusov zadeli kar desetkrat, predvsem pa po zaslugi Protića odšli na petnajstminutni odmor z enajstimi točkami prednosti (51:40), čeprav še minuto do konca prvega polčasa ni kazalo na takšen razplet, saj je na semaforju pisalo 40:41.

Vsi v dvorani so upali, da se bo Helios čim hitreje vrnil v igro za zmago, vendar so Beograjčani uspešno držali vajeti v svojih rokah, ter imeli venomer okoli deset točk naskoka. Le razpoloženi Dejan Delić (25 točk) je bil premalo, da bi slovenski predstavnik ujel priključek. Podobno zgodbo smo lahko spremljali pred dvema dnevoma na evroligaški tekmi med Union Olimpijo ter Maroussijem, ko je imel simultanko Matt Walsh, ob sebi pa premalo pomočnikov, da bi padli grški gostje.

Nekaj upanja na preobrat sta sicer na začetku zadnje četrtine s trojkama vlila Snow (iz igre je metal 3/18) in Jure Močnik, ko sta Helios približala na šest točk zaostanka 59:65, bližje pa izbrancem Rada Trifunoviča ni uspelo priti. FMP je tako prišel do druge zmage v tej sezoni in ima sedaj enak izkupiček po petih krogih kot Helios.

Ne spreglejte