Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
9. 12. 2014,
12.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Eurocup Aleš Pipan Sasu Salin Zenit

Torek, 9. 12. 2014, 12.28

8 let

Pri Olimpiji so veseli, da jim nad glavo ne visi več meč

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dvoboj Eurocupa bo imel za košarkarje Uniona Olimpije nekoliko drugačen prizvok. Napredovanje so si že zagotovili, v igri pa je boj za tretje mesto, ki ga bodo skušali osvojiti.

Na prvi tekmi v Stožicah so izbranci Aleša Pipana slavili zmago z 89:84, tako da bi jim za najverjetneje končno tretje mesto zadostoval tudi poraz z manj kot petimi točkami razlike. V Rusijo je ekipa odpotovala brez poškodovanih Sasuja Salina in Hrista Nikolova, ki sta še v fazi rehabilitacije.

Finski košarkar se je celo odločil, da za drugo mnenje povpraša v rodni domovini, nato pa bo jasno, koliko časa bo zaradi težav z gležnjem še odsoten s parketa.

Sicer pa sredina tekma (ob 18. uri) z Zenitom ne bo imela takšnega predznaka kot prejšnje, saj si je Olimpija že prejšnji teden z zmago nad Szolnokijem zagotovila napredovanje v drugi del Eurocupa.

"Obe ekipi sta si že zagotovili napredovanje, vendar je pred nami še boj za tretje mesto v skupini, za katerega pa še ne vemo, kaj prinaša v nadaljevanju. Na papirju naj bi imeli lažje tekmece iz drugih skupin. Pri nas, kot v navadi, kalkulacij ne bo. Oboji imamo težave s poškodbami. Vemo, kako Zenit igra. Začutili smo ga že doma. Gre za dokaj kakovostno ekipo, v kateri se vse vrti okoli Walterja Hodgea. Okrepil se je še z Dalento Stephensom, ki igra na krilu in lahko pomaga tudi na položaju krilnega centra. Vse ostalo nam je bolj ali manj jasno in znano. Morali bomo dobro skakati, da zaustavimo nasprotnikovo tranzicijo," so besede Pipana pred gostovanjem v Rusiji.

Olimpija je v zadnjem obdobju prišla v zmagoviti niz, saj je slavila zmago na zadnjih treh tekmah, nadaljevati pa ga hoče tako jutri kot tudi v soboto ob 14. uri, ko ji bo v regionalni ligi ABA nasproti stal zadnjeuvrščeni Levski. "Lažje je iti na pot, če ti ne visi meč nad glavo. Mogoče nam bo dala sproščenost dodatno energijo, da bomo v Rusiji dobro igrali. Sicer pa je zmagovati vedno lepo. Dalj časa ko traja ta niz, boljše razpoloženje je v ekipi, več se dela na treningih … Niza ne želimo prekiniti," še pravi Pipan.

Ne spreglejte