Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
29. 9. 2015,
15.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Krka Tajfun ABA

Torek, 29. 9. 2015, 15.43

8 let

Pri Olimpiji in Krki so imeli največ dela

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V četrtek se začne nova sezona regionalne košarkarske lige ABA, v kateri bodo nastopili trije slovenski klubi. Union Olimpija in Krka sta dodobra premešali karte, na novo pot pa se podaja Tajfun.

Pred štirinajstimi leti je liga ABA ugledala luč sveta, v krstni sezoni pa smo lahko spremljali slovenski finale med Union Olimpijo in Krko, ki je pripadel Ljubljančanom. To je tudi edina slovenska lovorika v tem tekmovanju.

In kako dejavni so bili slovenski klubi pri nakupu okrepitev v letošnjem poletju? Največ dela so imeli prav pri Olimpiji in Krki. Kluba sta se poslovila od kar deveterice članov, kar pomeni, da bosta obe moštvi spet potrebovali čas za uigravanje.

Slovenska kluba z največ lovorikami imata še nekaj skupnega. Na čelu moštva sedita novi trenerski imeni. Olimpijo vodi Gašper Potočnik, Krko pa Ivan Velić. Kakšen je domet ekip, bo pokazal čas. Če bi gledali le imena igralcev, s katerima razpolagata, se zdita prvi mesti, ki prinašata evroligo, precej oddaljeni.

Tretji slovenski predstavnik Tajfun bo novinec na regionalni cesti, a ima v svojih vrstah košarkarje, ki so že okusili slast igranja v tem tekmovanju. Dragiša Drobnjak, Sandi Čebular, Stanko Sebić, Emir Zimić in Tomaž Bolčina bodo lahko unovčili izkušnje iz lige ABA, v kateri se bo premierno preizkusil trener Dejan Mihevc, ki je v zadnji sezoni klub iz Šentjurja (tekme lige ABA bo igral v Celju) presenetljivo popeljal na vrh Slovenije.

Od ekip, ki ne prihajajo iz Slovenije, bosta imela na prvi pogled najkakovostnejši moštvi, če gledamo posameznike, Crvena zvezda – sicer je izgubila veliko ključnih igralcev – in Cedevita. Obe bosta v novi sezoni igrali tudi v evroligi.

Visoko kotirajo delnice Budućnosti, zanimivo pa bo videti, kaj bo pripravila zasedba Cibone, ki stavi na mešanico nadarjenih in izkušenih košarkarjev. Povsem drugačen bo Partizan, ki v svojih vrstah nima več trenerja Duška Vujoševića, priložnost pa bodo dobivali mladi košarkarji. V tem tednu so pet minut pred osmo v svoje vrste zvabili še dve veliki imeni. Dres Partizana bosta namreč nosila Kosta Perović in Aleksandar Cvetković

Ne spreglejte