Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
31. 1. 2009,
8.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 31. 1. 2009, 8.43

8 let

Pri Heliosu se je začela bitka s časom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 20. krogu košarkarske lige NLB bosta Krka in Helios igrala pred domačimi navijači, Union Olimpija pa se podaja na težko gostovanje v Zagreb k Ciboni.

Krka – Zadar

"Pričakujem težko tekmo, a vseeno bomo poskušali izkoristiti priložnost. Zadar je namreč možno premagati, kar je pokazal Helios. Poleg tega so Dalmatinci zdaj pod večjim pritiskom kot mi, saj vemo, da se borijo za uvrstitev na finalni turnir in njegovo organizacijo. To je sicer za nas dvorezen meč. Po eni strani bodo namreč zagotovo grizli in hoteli priti do zmage, pod drugi strani bodo pod pritiskom," je pred tekmo optimističen in obenem pazljiv Smiljan Pavič, ki bo proti Zadru še dodatno nabrušen. Spomnimo se, da je bil Pavič v poletnem prestopnem roku z eno nogo že v dalmatinskem moštvu, vendar ga nato trener Aleksandar Petrović ni želel imeti v svojih vrstah.

Krka morda tudi nocoj ne bo mogla računati na pomoč Davorja Marcelića, ki še ni povsem saniral poškodbe.

Helios - Budućnost

Povsem drugače pa so razpoloženi v Domžalah. Helios se namreč krčevito bori za obstanek. Sedaj je nastal trikotnik, iz katerega bo eden potegnil kratko. V "igri" za zadnje mesto so Zagreb, Vojvodina in prav naš Helios. Do konca rednega dela je še sedem krogov, prav vsi pa imajo pred seboj težke tekme. "Tokrat k nam prihaja Budućnost, doma pa bomo gostili še Crveno zvezdo, Vojvodino in Cibono. Lažje bi bilo, če bi bilo obratno. A s tem se res ne smemo preveč ukvarjati, saj pod pritiskom nismo le mi, ampak tudi drugi klubi z dan razpredelnice. Budućnost je ena najbolj agresivnih zasedb v ligi NLB, zato je naš osnovni recept, da jim tokrat poskušamo odgovoriti z našo agresivno igro. Pod košema se bo gotovo še čutilo, da imamo težave," pred dvobojem z Budućnostjo pravi trener Rado Trifunovič, ki bo lahko morda v večji meri računal na povratnika po poškodbi Željka Zagorca in kapetana Domna Žeraka. Visoka košarkarja domžalskega Heliosa sicer še nista v takšni formi, kot bi si želela, vendar bo že njuna prisotnost dobrodošla ekipi v boju za novo zmago.

Cibona – Uniona Olimpija

Razigrana Cibona, ki je v prvem krogu nadaljevanja evrolige naredila velik preobrat proti močni Sieni, je v dvoboju z Unionom Olimpijo velik favorit. Gostovanje "zmajev" v Zagrebu bo zato zelo težko, kar se košarkarji v zeleno-belih dresih dobro zavedajo. "Cibona je v izjemni formi in ne strinjam se, da je bila v zadnjem času v nekakšni krizi. Novinec Anderson je po mojem boljši igralec od Rawla Marshala, z njim so Zagrebčani veliko dobili, pri čemer imajo že tako izvrstne posameznike. Da nas po kakovosti to sezono povsem prekašajo, pričajo tudi njihovi rezultati, saj so tretji v ligi NLB in uvrščeni med 16 moštev v evroligi. Ne glede na stanje Cibone pa mi moramo imeti v glavah in tudi imamo željo po zmagi. V Zagreb potujemo z željo, da presenetimo, pri čemer upamo, da se bo Ciboni še vlekla utrujenost s četrtkove tekme, medtem ko mi zdaj igramo le enkrat tedensko. Sicer pa smo imeli ta teden najbolj peklenski ritem treningov, prav nobenega popuščanja ni čutiti, kar je logično, saj bo za nas najpomembnejši del sezone šele prišel v DP in bližajočem se pokalu," pred tekmo s CIbono pravi novi kapetan Uniona Olimpiej Sašo Ožbolt.

Ne spreglejte