Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
13. 9. 2012,
8.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Klemen Prepelič

Četrtek, 13. 9. 2012, 8.51

8 let

Prepelič: Stožice so mi pustile bolečino

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nadarjeni Klemen Prepelič bo v naslednji sezoni pomemben člen mladega moštva Olimpije. Stožice so mu pustile bolečino, vendar je vesel, da bo lahko znova igral v njih.

Z izjemo "staroselca" Sasuja Salina so vsi člani moštva že v Ljubljani in vsak dan tudi na stožiškem parketu. "Z uigravanjem smo začeli šele pred tednom dni, ko se nam je pridružil še Dylan Page. Res je, da nam manjka še Salin, vendar je veliko stvari podobnih od lani, tako da se bo hitro ujel. Ekipa se dobro razume, dihamo eden za drugega že od samega začetka priprav. V vsako tekmo bomo šli po zmago," je povedal 19-letnik.

Gleženj še boli

V izločilnih bojih na prvenstvu do 21 let si je poškodoval gleženj, poškodbo pa obnovil na pripravah članske reprezentance, zaradi česar ga letos nismo videli premierno nastopiti v državnem dresu: "Na treninge članske reprezentance sem šel na lastno odgovornost, saj sem želel braniti barve Slovenije, vendar gleženj ni zdržal." Posledice še vedno čuti, vendar: "Če želiš doseči vrhunske rezultate, moraš iti tudi čez bolečino. So odrekanja, ki jih moraš sprejeti, da boš lahko enkrat v življenju užival."

Ekipi bom dal tisto, kar je potrebno

Na zunanjih položajih si bo minute delil še s Salinom, Jako Blažičem in Dino Murićem. "Igrali bomo dve tekmi na teden, kar je peklenski ritem. V vrhunskih klubih igralci ne igrajo več kot 20, 25 minut," je o minutah, ki naj bi jih prebil na parketu, razmišljal Prle. Klub zaradi varčevanja ne bo pripeljal novega krilnega igralca, kar pomeni, da bo 192 centimetrov visoki Mariborčan "pomagal" tudi na tem položaju: "Klub ni ravno v najboljši finančni situaciji in gleda na vsak evro. Za nas igralce je to, da ne pripeljejo novega igralca, samo dobro, saj to pomeni večja minutaža za nas. Poziciji dve in tri sta zelo podobni v Evropi. Vrhunski klubi, kot so Panathinaikos, Barcelona in Real Madrid, imajo višje igralce na tem položaju, tako da bo tukaj edina težava v obrambi. Zaradi tega na treningih veliko časa posvečamo branjenju tega." Po Zmagu Sagadinu bo sedaj sodeloval še z njegovim "učencem" Sašom Filipovskim: "Sašo je izkušen trener. Ima ogromno kilometrine, nenazadnje je bil tudi v CSKA, ki je eden izmed največjih klubov v Evropi." Minute na igrišču si želi kar se da najbolje izkoristiti: "Ekipi bom dal tisto, kar bo od mene zahteval trener in poskušal to uresničevati na parketu."

Olimpija ima večjo in lepšo zgodovino od Krke

Ob koncu avgusta je z Zmaji skleni triletno pogodbo. V njej je tudi člen, da lahko Ljubljano zapusti po katerikoli sezoni ob primerni odškodnini. "V klubu se zavedajo mojih visokih ambicij. Sem košarkar, ki si želi napredka iz ure v uro, iz dneva v dan in iz sezone v sezono. Želja je že po prvi sezoni oditi v še večji klub," že razmišlja o prihodnosti, vendar umirja žogico: "Vseeno mislim v Ljubljani ostati več kot le sezono in doseči čim več zmag. Olimpija je eden večjih evropskih klubov in že vrsto let nastopa v evroligi. V Sloveniji ji je ugled sicer neupravičeno upadel. Olimpija ima večjo tradicijo in lepšo zgodovino, kot jo ima Krka in enostavno se Novomeščani tukaj ne morejo primerjati z njo."

Stožice so mu pustile veliko bolečino

Velike spremembe glede okolja ne bo. Že za časa igranja v domžalskem Heliosu je velikokrat obiskal Ljubljano, tukaj pa ima tudi dekle: "Velikokrat sem prišel v Ljubljano. Punca živi na Viču, tako da sem moral čez celo Ljubljano do nje." Na tekme Olimpije je, z očetom in sestro, hodil še, ko je le-ta domovala pod Šišenskim hribom. Dodobra pa je spoznal tudi Stožice, saj je bil tam na otvoritveni tekmi med Slovenijo in Španijo leta 2010. Ima pa novo domovanje Zmajev pri Prletu grenek priokus, saj je na stožiškem parketu doživel enega izmed najtežjih porazov v dosedanji karieri. "Vesel sem, da bom igral v tej dvorani, čeprav mi je pustila eno veliko bolečino. Dobro se z dobrim vrača in upam, da se nam enkrat bo," se je spomnil četrtfinalnega poraza proti Francozom. Mogoče mu bo več veselja prinesla v letošnji sezoni in naslednje leto na evropskem prvenstvu.

Ne spreglejte