Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
22. 10. 2017,
19.58

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

Natisni članek

legionarji Luka Dončić Luka Dončić Matic Rebec Gašper Vidmar Klemen Prepelič

Nedelja, 22. 10. 2017, 19.58

6 let, 5 mesecev

Legionarji, ki so na reprezentančnem spisku

Dončić v svojem filmu, Prepelič in Blažič spet razigrana

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58
Luka Dončić | Foto Realmadrid.com

Foto: Realmadrid.com

Slovenski košarkarski legionarji so v polnem teku tudi ob koncu tedna. Luka Dončić je z Real Madridom preskočil evroligaško Unicajo iz Malage, slovenski košarkarski čarovnik pa je bil spet izvrsten. Klemen Prepelič se je s Paris Levalloisom veselil druge zmage v francoskem prvenstvu - spet je bil prvi strelec svojega moštva. Jaka Blažič je v Španiji sicer doživel poraz, je bil pa prepričljivo najboljši strelec svojega moštva.

Luka Dončić je v svojem filmu. Njegov Real Madrid je z 99:85 preskočil Unicajo Malago, Luka pa je spet prikazal predstavo, ki so se ji klanjali. V vsega 21 minutah - zaključek tekme je zaradi visoke razlike pospremil s klopi - je dosegel 18 točk (met za 3 2/3, met za 2 4/5, prosti meti 4/4), šest skokov in pet asistenc, njegov statistični indeks pa se je tokrat zaustavil pri številki 26. Anthony Randolph zaradi poškodbe rame ni igral

V Španiji je Jaka Blažič odigral odlično predstavo na gostovanju pri Zaragozi, vendar to ni bilo dovolj, da bi njegova Andorra zmagala. Na koncu je izgubila s kar 78:95, Jaka pa se je pohvalil z 20 točkami (met za 3 2/4, met za 2 4/8, prosti meti 6/9), sedmimi skoki in štirimi asistencami.

Zato pa v Španiji blesti Fuenlabrada Luke Rupnika. V petem krogu je prišla še do pete zmage. Tokrat so se jo njeni košarkarji veselili na gostovanju v Sevilli pri Betisu (73:70), a slovenski organizator igre ni bil razpoložen za igro, saj je v enajstih minutah zgrešil vse tri mete za tri točke, zato pa je vpisal tri asistence.

Klemen Prepelič je v izvrstni formi. | Foto: Vid Ponikvar Klemen Prepelič je v izvrstni formi. Foto: Vid Ponikvar Prepelič drži formo še naprej

Klemen Prepelič nadaljuje odlične predstave v dresu Paris Levalloisa. Tudi po sobotni zmagi ostaja prvi strelec moštva. K zmagi proti Boulazacu z 81:71 je prispeval 19 točk (met za 3 4/7, met za 2 0/2, prosti meti 7/9) in bil najboljši strelec zmagovalne ekipe, pohvalil pa se je še s petimi asistencami in štirimi skoki. To je za njegov Levallois druga zmaga v francoskem prvenstvu, medtem ko ima na računu še štiri poraze. Z 19 točkami na tekmo je tudi tretji strelec francoskega prvenstva.

Alen Omić je v izraelskem prvenstvu s Hapoelom Jerusalemom s 100:84 premagal Hapoel Tel Aviv in k zmagi v 14 minutah prispeval 11 točk (met za 2 3/5, prosti meti 5/8) in 3 skoke.

Zmaga proti Petrol Olimpiji v Ligi prvakov je dala krila Banvitu, ki je zdaj tudi v turškem prvenstvu vknjižil prvo zmago v novi sezoni. Na gostovanju je bilo moštvo Saša Filipovskega s 84:82 boljše od Büyükcekmeceja. Član zlate slovenske reprezentance Gašper Vidmar, ki ga nekateri povezujejo s slovitim Real Madridom – ta je namreč zaradi poškodbe izgubil centra Ognjena Kuzmića -, je v 20 minutah igre prispeval 12 točk (met za 2 4/5, prosti meti 4/8), pet skokov in eno asistenco.

Čančar med boljšimi posamezniki, a je njegov Mega Bemax visoko izgubil

Matic Rebec je k prvi zmagi Eniseja v ligi VTB prispeval štiri točke. Vse je zadel iz prostih metov. | Foto: Sportida Matic Rebec je k prvi zmagi Eniseja v ligi VTB prispeval štiri točke. Vse je zadel iz prostih metov. Foto: Sportida Prve zmage v mednarodni ligi VTB se je veselil tudi Matic Rebec, ki je z Enisejem pred domačim občinstvom z 98:90 premagal Nižni Novgorod. Slovenski organizator igre je na parketu prebil dobrih 12 minut, v tem času pa dosegel štiri točke (met za 3 0/3, met za 2 0/1, prosti meti 4/4), zbral dva skoka in asistenci.

Mladi Vlatko Čančar je po porazu s Petrol Olimpijo tokrat doživel nov poraz. S 84:64 je bila od Mege Bemaxa boljša Budučnost, Čančar pa je dosegel 11 točk (met za 3 1/3, met za dve 4/7), 5 skokov in asistenco.

Že v petek je bil aktiven Sopron našega Saša Zagorca, ki je doma izgubil s 74:79, izkušeni Slovenec pa tokrat ni igral.

Aleksej Nikolić ob porazu Brose Bamberga proti Ludwigsburgu (74:91) ni sodeloval, prav tako pa ne Zoran Dragić pri Olimpia Milanu, ki je s 93:73 premagal Brindisi. Moštvo Eda Murića Anadolu Efes bo igralo v ponedeljek.

Od tistih košarkarjev, ki niso na reprezentančnem spisku, je odlično predstavo prikazal Saša Vujačić v dresu Torina. K zmagi proti Pesaru (88:79) je prispeval 23 točk. Jaka Klobučar se je ob porazu Istanbula BBSK zaustavil pri sevetih točkah, petih asistencah in treh skokih.

Ne spreglejte