Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2019,
21.20

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

1

Natisni članek

pokal Slovenije

Torek, 8. 1. 2019, 21.20

5 let, 3 mesece

Pokal Spar, četrtfinale

Sixt nadigral Krko, Olimpija komaj, Hopsi in Šentjur zanesljivo do prvih zmag

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

1

Petrol Olimpija | Petrol Olimpija je v Rogaški zmagala s 95:92. | Foto Vid Ponikvar

Petrol Olimpija je v Rogaški zmagala s 95:92.

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarji so opravili s prvimi tekmami četrtfinala pokala Spar. Zmagali so Rogaška, Petrol Olimpija, Hopsi Polzela in Sixt Primorska. Povratne tekme bodo  naslednji teden.

Šentjur ni imel večjih težav s Helios Suns. Na koncu je bilo 84:60, gostje pa so bili kolikor toliko blizu le v prvi četrtini, po drugi je bila prednost +10, po tretji pa že + 18. Pri domačih je Royce Wooldridge dosegel 20 točk, eno manj pa Miloš Pešić. Pri Domžalčanih pa jih je 15 dosegel Miroslav Pašajlić, eno manj pa Nikola Gajić.

Rogaška je morala v tesni tekmi priznati premoč Petrolu Olimpiji; večji del dvoboja sta bili ekipi skupaj, domači so vodili na koncu tretje četrtine in nazadnje izenačili na 69:69 in pet minut pred koncem znižali na 78:82. Potem pa so gostje z delnim izidom 9:4 prišli do vodstva, ki ga niso več spustili iz rok, čeprav je Stefan Mijović s trojko šest sekund pred koncem še znižal na 92:95, isti igralec pa je nato še en poskus za tri ob zvoku sirene zgrešil, tako da podaljška ni bilo. Rashun Davis je za domače zbral 18 točk, Marko Pajović 17, pri gostih pa sta tekmo s po 16 končala Jan Špan in Miha Lapornik.

Drugoligaš Plama Pur se je prvoligašu Hopsom Polzeli dobro upiral v prvi četrtini, bil blizu še do polčasa, potem pa so gostje prevzeli pobudo in na koncu zanesljivo zmagali. Grega Sajevic je bil s 26 točkami najboljši strelec pri domačih, 22 pa jih je zbral Anže Srebovt. Pri zmagovalcih se je najbolj izkazal Simo Atanacković s 24 točkami, še 17 jih je dodal Milojko Vasilić.

Košarkarji Sixt Primorske so po prvenstvenem porazu v Laškem v pokalu stresli jezo nad Krko. Ta se je dobro upirala le v prvem polčasu, v drugem pa so jo Koprčani povsem nadigrali. Predvsem po zaslugi Lancea Harrisa, ki je dosegel kar 31 točk, Žan Mark Šiško pa je prispeval kar 14 asistenc. Pri Novomeščanih je Jure Lalić dosegel 17 točk.

Ne spreglejte