Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
1. 7. 2011,
14.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 14.02

8 let

Po nakupe kar v Olympiacos

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kot vse kaže, se pri pirejskem Olympiacosu, kjer je v nedavno končani sezoni igral tudi nekdanji kapetan slovenske reprezentance Radoslav Nesterović, obeta pravi košarkarski eksodus.

Evropski klubski prvak iz leta 1997 je v zadnjih sezonah veljal za klub, kjer sta se cedila med in mleko, kar seveda ni bilo v sozvočju z gospodarskimi razmerami in s stanjem duha v državi. Po umiku bratov Angelopoulos pa se Olympiacos iz obljubljene dežele spreminja v košarkarsko tržnico, na kateri je možno kupiti marsikaj. Prvi "kupci" se iz Pireja v svoja okolja že vračajo z odmevnimi okrepitvami. Že pred dnevi smo poročali, da se nekdanji "zmaj" Yotam Halperin vrača v Maccabi iz Tel Aviva. Jamon Gordon si je novo klubsko okolje našel v Turčiji in podpisal pogodbo z Galatasarayem. Iz Olympiacosa zanesljivo odhaja tudi grški center Ionnis Borousis, ki se te dni v grških medijih pojavlja predvsem kot eden od morebitnih akterjev v velikem športnem škandalu, povezanim z nameščanjem rezultatov in pranjem denarja.

Na izhodnih vratih je že nekaj časa tudi srbski zvezdnik Miloš Teodosić, ki naj bi kmalu podpisal za moskovski CSKA. Ob pirejski krizi pa naj bi na svoj račun prišli predvsem španski klubi. Marko Kešelj je želja Unicaje, za Zorana Ercega naj bi se zanimal podprvak Bilbao, med morebitnimi okrepitvami Barcelone pa se omenjata Theodoros Papaloukas in Vassilis Spanoulis (proti slednjem lovke steguje tudi Efes).

Od omenjene druščine, ki mu je po poškodbi rame v obliki simpatičnega video zapisa zaželela hitro okrevanje, pa se poslavlja tudi Radoslav Nesterović. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je imel s klubom sklenjeno pogodbo 1+1. Pravico do podaljšanja sodelovanja si je prilastil klub, ki pa vse od konca sezone z njim ni vzpostavila stika. To po 30. juniju po vsej verjetnosti pomeni, da je sodelovanja med ljubljanskim centrom in Olympiacosom konec. Rašo tega še ni želel potrditi, priznal pa je, da nima pravih informacij, kaj se pravzaprav dogaja v klubu. Misli namenja predvsem rehabilitaciji in ob tem upa, da bo našel dovolj moči in motivacije za še kakšno sezono pod koši.

Ne spreglejte