SiolNET. Sportal Košarka
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Pismo" Saša Dončića sinu Luki

10

termometer

Luka in Saša Dončić
Foto: Sportida

V javnost je zajadralo "pismo" Saša Dončića, namenjeno sinu Luki, o tem, kaj pomeni biti dober oče. Povprašali smo glavnega akterja, ki nam je povedal, da se je res pogovarjal z novinarjem Sportraits, ki pa je zgodbo napisal kot pismo očeta sinu.

"Z novinarjem sem se o Luki največ pogovarjal lani na evropskem prvenstvu. Tam me je spraševal, kako se počutim kot oče, ko igra za reprezentanco, kako mi je bilo, ko se je rodil, ko je odšel v Real Madrid ... Zdaj me je poklical še za nabor lige NBA in zaključni turnir Evrolige. Vse skupaj je zapisal, kot je. Dejal je, da ne bo kot intervju, ampak na drugačen način. Na koncu je tako izpadlo. Meni je ključno to, da poudarim, da je dolžnost staršev, da poskušamo otroku narediti boljšo prihodnost. In to smo Luki tudi omogočili. Na koncu pa je Luka ta, ki je treniral, igral in naredil vse, kar je. Ponosen sem nanj. To je celotna zgodba," je poudaril Saša Dončić.

Novinar Sportraits je ves pogovor z njim zapisal kot pismo očeta sinu. Rdeča nit je zapeljana v smeri, češ da se Saša nenehno sprašuje o tem, kaj pomeni biti dober oče, nato pa sledi njegov pogled na vse.

Dominic Water Sportal Nekdanji košarkar Olimpije se seli v Francijo

"Kot oče sem bil zelo ponosen. Sin, še enkrat več si me naredil zelo ponosnega."

"Kaj pomeni biti dober oče? Ni recepta, sin. Ko držiš novorojenca v svojih rokah, misliš, da je ves svet v tvojih rokah. V sebi imaš prepričanje, da si se za to majhno bitje pripravljen odreči vsemu. Ampak to je le generalno načelo celotnega recepta. Kot starš si želiš, da odločitve, za katere se odločita oči in mami, ne bi bile napačne. Kot oče ali mama se moraš odločati za pomembne odločitve. Ne veš, ali so prave ali ne. Upaš le, da odločitev ni napačna. Odraščal sem na drugačen način kot ti," je zapisano.

""Ni recepta, sin. Ko držiš novorojenca v svojih rokah, misliš, da je ves svet v tvojih rokah. V sebi imaš prepričanje, da si se za to majhno bitje pripravljen odreči vsemu." ""Ni recepta, sin. Ko držiš novorojenca v svojih rokah, misliš, da je ves svet v tvojih rokah. V sebi imaš prepričanje, da si se za to majhno bitje pripravljen odreči vsemu." Foto: Vid Ponikvar

"Kaj pomeni biti dober oče? Zdaj vem odgovor na to vprašanje. Nikdar nisem bil perfekten! Veš, da sem bil na večer nabora v Ljubljani, ne ob tebi. Oba veva, zakaj, a naj bo to najina majhna skrivnost, ki naju združuje. Z nestrpnostjo sem čakal, da bom slišal tvoje ime. Ko sem ga, o moj bog … Ne moreš razumeti, kako sem se počutil. Kot oče sem bil zelo ponosen. Sin, še enkrat več si me naredil zelo ponosnega," so Dončićeve besede prenesene na splet.

"Jasno, raje bi te imeli ob sebi, vendar ne bi nikdar dovolil, da bi izpustil takšno priložnost."

Večino pogovora z novinarjem je Saša opravil že na EuroBasketu, na katerem je Slovenija osvojila zlato medaljo. Spraševal ga je tudi o tem, kako je bilo, ko je Luka pri 13 letih odšel v Real Madrid. "Kaj pomeni biti dober oče? Luka, moj sin. Bi lahko živel brez otroka? Ali bi lahko videl svojega otroka oditi, da bi začel novo življenje? Se spomniš, Luka? Star si bil 13 let, ko so predstavniki Real Madrida obiskali Ljubljano, da bi te odpeljali od nas stran. Bolelo je, vendar se me je dotaknilo. Bil sem vznemirjen. Jasno, raje bi te imeli ob sebi, vendar ne bi nikdar dovolil, da bi izpustil takšno priložnost. To morda pomeni biti dober oče," je zapis na novo vprašanje o tem, kaj pomeni biti dober oče.

"Veš, kaj pomeni biti dober sin? Odgovoril bom v tvojem imenu. Biti dober sin pomeni biti Luka Dončić. Nisi bil rojen 29. februarja, zato statistika ne šteje. Ali veš, zakaj? Zato, ker boš zame vedno bil eden in edini. Sin, o katerem sem vedno sanjal. Rad te imam." "Veš, kaj pomeni biti dober sin? Odgovoril bom v tvojem imenu. Biti dober sin pomeni biti Luka Dončić. Nisi bil rojen 29. februarja, zato statistika ne šteje. Ali veš, zakaj? Zato, ker boš zame vedno bil eden in edini. Sin, o katerem sem vedno sanjal. Rad te imam." Foto: Sportida

Saša je v pogovoru za Sportal poudaril, katera dva dogodka bo za vedno nosil v svojem srcu. Prvi je povezan z Lukovim igranjem na turnirju v Barceloni in drugi, ko je prvič zaigral za Real Madrid in se po zadeti trojki z nasmeškom vračal v obrambo. "Kaj pomeni biti dober oče? Ko si šel od doma, praktično nisi poznal španske besede. Nato si na turnirju v Barceloni v konkurenci starejših osvojil naziv MVP. Nekaj mesecev kasneje te je trener Laso vključil v člansko moštvo. Igral si proti Valencii. Prvi stik z žogo in trojka. Ne glede na to, kaj vse boš dosegel v karieri, se bom spominjal teh dogodkov, saj se je tu vse začelo," je odgovor na novo identično vprašanje.

Anamaria, Luka Trendi Luka Dončić se je vrnil v Slovenijo in uživa z Anamario #video

"Biti dober sin pomeni biti Luka Dončić"

"Pismo" je sklenil z naslednjimi besedami: "Torej, kaj pomeni biti dober oče? Prišel bo dan, ko boš lahko sam odgovoril na to vprašanje. Lahko ti rečem, da sem se trudil po najboljših močeh. Poskušal sem biti najboljši oče. Prišel bo dan, ko bom izvedel, ali mi je uspelo ali ne. Kaj pomeni biti dober oče? Povedal sem ti veliko. Zdaj je čas, da ti napišem še nekaj. Ali veš, kaj pomeni biti dober sin? Odgovoril bom v tvojem imenu. Biti dober sin pomeni biti Luka Dončić. Nisi bil rojen 29. februarja, zato statistika ne šteje. Veš, zakaj? Zato, ker boš zame vedno bil eden in edini. Sin, o katerem sem vedno sanjal. Rad te imam."

Klemen Prepelič Luka Dončić Sportal Prepelič se je od Dončića veliko naučil Luka Dončić Sportal Dončić bo počakal do jeseni

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 493
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin