Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
30. 10. 2014,
8.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Pipan Luka Rupnik Alen Omić Gregor Hrovat Mirza Begić Union Olimpija

Četrtek, 30. 10. 2014, 8.22

8 let

Pipanove čarobne besede

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za košarkarji Uniona Olimpije je psihološko pomembna bitka. Večji del tekme 3. kroga Eurocupa so se lovili Szolnoki, nato pa zrežirali preobrat in si zagotovili zmago, ki jih lahko spet dvigne.

Po dveh porazih so košarkarji Uniona Olimpije potrebovali takšno zmago, da so si dvignili samozavest, čeprav na Madžarskem ni kazalo na to. Ob začetku zadnje četrtine so zaostajali še z 58:72.

No, takrat pa se je pesem začela pisati po ljubljanskih notah. Izbranci Aleša Pipana, zaradi poškodbe kolena ni igral Mirza Begić, so z agresivno obrambo in odličnim napadom zrežirali preobrat. Po zaslugi trojk so se vrnili med žive. Igralci v zeleno-beli opravi so jih na vsej tekmi zadeli 12, v ključnih trenutkih pa sta jih prispevala Gregor Hrovat in letos prerojeni Luka Rupnik.

Prav zadnji je bil tisti, ki je bil ob koncu najpomembnejši, saj je v ključnem trenutku zadel novo trojko za vodstvo z 82:80, nato še ob podvajanju našel prostega Alena Omića pod košem, centru Olimpije pa ni bilo težko povišati vodstva na štiri točke, kar je bila dovolj velika zaloga za konec tekme.

Zadnjo četrtino so Ljubljančani dobili s kar 28:10, glavni "krivec" za takšen preobrat pa je trener Pipan, ki je znal izbrati čarobne besede. "Za nami je težka tekma. Zbudili smo se šele v zadnji četrtini. Trener nam je rekel, naj pozabimo prve tri četrtine in naj zaigramo agresivno v obrambi. Upoštevali smo njegova navodila. Kar 35 minut nismo našli ritma, nato pa s trenerjevo pomočjo pripravili preobrat in zmagali," je po zmagi dejal Halil Kanacević.

Trener Zmajev je bil jasno izjemno zadovoljen z zadnjimi desetimi minutami, ki so zakrile sledi slabših prvih treh četrtin, a se tudi sam zaveda, da bodo morali dobro analizirati tisti čas, saj si tudi on ne želi takšnih padcev v igri.

"Bravo, soigralci in Omara"

"Čestitke mojim fantom, saj so verjeli v njo do samega konca. Nismo popuščali tudi takrat, ko smo zaostajali za skoraj dvajset točk. Zadnja četrtina je bila zagotovo najboljša v letošnji sezoni. V prvem polčasu nismo dobro odreagirali, nismo se držali dogovorov, domačinom pa smo puščali, da dosegajo lahke koše. Razpoloženi Sasu Salin nas je držal v stiku z domačini. Našo košarko smo začeli igrati šele, ko smo že bili 14 točk v zaostanku, ko je obramba postala konkretna, agresivna, z veliko pomoči, dobrim skokom in posledično smo v napadu samozavestno zadevali trojke. V tem obdobju domačini niso imeli odgovora in zasluženo smo dosegli novo zmago," so bile Pipanove besede po zmagi s 86:80.

Čeprav je pri Olimpiji manjkal prvi center Mirza Begić, je Alen Omić odlično opravil nadomestno delo in bil z 18 točkami celo najboljši strelec tekme, v beležko pa vpisal še osem skokov. Na koncu se je lahko pohvalil s statističnim indeksom 24, kakršnega je imel pri domačih Strahinja Milošević. Te številke so Omića uvrstile med najboljše posameznike tretjega kroga Eurocupa, po katerem ima Olimpija dve zmagi in en poraz, enak izkupiček pa imata na vrhu skupine D še Himki in Bešiktaš. "Bravo, fantje, bravo, Omara," pa je Begić, ki je tekmo spremljal prek televizije, po koncu dvoboja pohvalil soigralce in Omića.

Ne spreglejte