Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
4. 1. 2015,
22.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija odzivi ABA Aleš Pipan

Nedelja, 4. 1. 2015, 22.19

8 let

Pipan brez zamer do igralcev

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Crvena zvezda je tudi iz Stožic prišla živa in še 16. zmagala. Trener Ljubljančanov Aleš Pipan je bil zadovoljen z igro v 38 minutah, a izgubljenih žog je bilo preveč.

Olimpija je po izrednem mrazu, ki je Ljubljano zajel pred novim letom, začela zelo poletno in se z odličnim metom za tri točke dobro upirala favorizirani Crveni zvezdi. Ta je skoraj vso tekmo zaostajala za zmaji, v odločilnih minutah pa vseeno ohranila več zbranosti in dosegla novo zmago.

Olimpija je imela odličen strelski večer in gostom nasula 81 točk, kar je v veliko primerih dovolj za zmago, a po drugi strani je naredila tudi veliko neizsiljenih napak, v zadnjih dveh minutah pa dosegla le še eno točko in bila na koncu prekratka za deset točk (81:91).

"Nimam nobenih zamer do svojih igralcev. Dobro smo igrali v 38 minutah tekme, dobro smo zapirali, stali v obrambi. Ubilo nas je 22 izgubljenih žog. To niso bile navadne izgubljene žoge, to so bile podaje nasprotniku v roke, ki se na taki tekmi ne smejo dogajati, in na takšen način je Crvena zvezda dosegla veliko lahkih košev," je razlog za poraz videl trener Olimpije Aleš Pipan.

Pol dolgem času (skoraj dveh mesecih) je na parket stopil tudi finski branilec Sasu Salin (pozdravil je poškodbo gležnja), vendar ga Pipan v drugem polčasu ni več poslal v igro.

"Salin je opravil le dva treninga in še ni čutil samozavesti. Naredil je nekaj pozitivnih svari, vendar še ni pravi. Vseeno se zanj ni bati, hitro bo ujel ritem. Tako bomo imeli še enega igralca več v rotaciji," je o 23-letnem Fincu z najdaljšim stažem pri Olimpiji dejal Pipan.

Gostujoči strateg priznal previsoko zmago

Trener gostov Dejan Radonjić je bil po še 16. zmagi seveda zelo zadovoljen, saj so njegovi košarkarji še v petek zvečer igrali težko tekmo z Realom (in izgubili), v Stožicah pa se znova vrnili v zmagovite tirnice, iz katerih letos le redko skrenejo.

"Ni se bilo lahko pripraviti na današnjo tekmo po evroligaški tekmi v petek. Že naslednji dan smo odšli v Ljubljano, zato nismo imeli veliko časa za pripravo na nasprotnika. Od začetka tekme nismo imeli dobre obrambe, Ljubljančani pa so odlično odprli tekmo in pridobili samozavest. V končnici smo bili boljši, a vseeno sta nam manjkali predvsem koncentracija in agresivnost v skoku. Košarkarji Olimpije so odlično skakali v napadu, mi pa smo se dolgo iskali. V zadnji četrtini smo le odigrali bolj agresivno v obrambi in na koncu v napeti končnici zmagali. Končna razlika zagotovo ni realna, saj sta bili ekipi precej enakovredna nasprotnika," je dejal črnogorski trener.

Ne spreglejte