Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 8. 2012,
15.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 19. 8. 2012, 15.18

8 let

Pianigiani: Upam, da se bom usedel na pravo klop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Italijanski trener, Simone Pianigiani, je pred letošnjo sezono po šetih letih zapustil klop Siene in se preselil k turškemu Ferenbahče. V septembru bo odigral prijateljsko tekmo proti nekdanji ekipi.

Pianigiani, tudi italijanski selektor, bo prvič treniral moštvo, ki ne domuje v Sieni. Pred tem je bil mladinski trener, pomočnik glavnega trenerja in od leta 2006 glavni trener večkratnega italijanskega prvaka. »Želim si, da bom sedel na pravo klop, ko bomo v septembru odigrali prijateljsko srečanje z Sieno. Ne bo mi lahko oditi v gostujočo slačilnico. Odkar zadnje dve leti sodelujem z italijansko reprezentanco, sem bil vedno navajen vsak dan poklicati v Sieno in povprašati glede novih prihodov igralcev. Tudi v zadnjih dveh tednih sem skoraj poklical v Sieno, namesto v Fenerbahče. Dokončno se bom zavedal, da sem trener Fenerbahčeja v septembru, na prijateljskem srečanju,« je povedal 43-letni strokovnjak.

V Fenerbahčeju bo pritisk izjemno velik, saj Turki vsako leto v moštvo vložijo veliko sredstev. »Zaradi reprezentance sem bil v Istanbulu le nekaj dni, vendar dovolj, da sem videl koliko entuziazma je okoli kluba. Sem v klubu z 22 milijoni navijačev. Vsaka tekma Ferebahčeja se prenaša po televiziji, saj ima klub ogromno navijačev po vsej Turčiji,« je o novem moštvu povedal Pianigiani.

Iz Siene so mu sledili tudi nekateri košarkarji. Eden glavnih tvorcev uspehov pri Sieni v zadnji letih, Bo McCalleb, izkušeni David Andersen in Romain Sato, ki je sicer zadnje dve sezoni preživel pri Panathinaikosu, pred tem pa štiri sezon nosil dres Siene. »Imamo močno moštvo. Kar veliko je Turkov, saj morata biti v domačem prvenstvu na igrišču vedno vsaj dva turška igralca. Na to se bom moral navaditi, da ne bomo delali napak. Dobri odnosi z Ferdindom Minuccijem (športnim direktorjem Siene, op. a.) so nam omogočili, da smo dobili Andersena brez odškodnine, za McCalebba pa smo se dogovorili zanjo,« je o igralski zasedbi dodal Pianigiani.

Ne spreglejte