SiolNET. Sportal Košarka
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pazljivost Heliosa ne bo odveč

1

termometer

 | Foto:
Po veliki zmagi nad Union Olimpijo košarkarji Heliosa v 4. krogu lige za prvaka pričakujejo neugodni Geoplin Slovan. Za izbrance Mira Aliloviča bo tekma v Domžalah ena izmed najlažjih.

Tekmeci Heliosa imajo največ težav z agresivno igro, ki jo gojijo Domžalčani. Ta je zaščitni znak slovenskih podprvakov in ravno s takšnim pristopom velikokrat zmeljejo tekmeca. Nazadnje je to na svoji koži občutila Union Olimpija, sedaj pa v halo Komunalnega centra prihaja še en ljubljanski prvoligaš. Tudi pri Geoplinu Slovanu se "bojijo" ravno te agresivne igre. "Pred nami je niz treh najlažjih tekem, kljub temu pa se bomo borili do zadnjega atoma moči. Proti Heliosu iz Domžal, ki igra čvrsto in agresivno, je potrebno odgovoriti s pravo mero in pristopom," je podal svoje videnje pred tekmo 4. kroga lige za prvaka trener Moščanov Miro Alilovič.

Na drugi strani pa Rado Trifunovič umirja žogo in skuša obdržati svoje košarkarje na realnih tleh po treh dobrih predstavah v končnici državnega prvenstva. Dejstvo je, da Helios v tem trenutku kaže najboljše predstave, zato optimizem domžalskih navijačev pred vnovično zmago ni odveč. "Moštvo Geoplina Slovana je to sezono že pokazalo svoje kakovosti. Varovanci Mira Aliloviča vsako tekmo razvijejo dobro igro. S podobnim pristopom in igro moramo nastopiti tudi mi, če želimo zmagati in obdržati kontinuiteto," je pred tekmo z začetkom ob 19. uri dejal Rado Trifunovič, katerega delnice so v zadnjem obdobju občutno zrasle.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin