Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2013,
14.14

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Partizan Igokea Crvena zvezda Aleksandar Ćapin

Četrtek, 25. 4. 2013, 14.14

4 leta, 1 mesec

Partizan s šestim naslovom regionalne lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S finalom se je končala nova sezona lige ABA. Za naslov sta se merila beograjska kluba ter velika rivala, Partizan in Crvena zvezda. Z že šestim naslovom je na koncu slavil Partizan.

V Aleksandrovcu, ki je gostil turnir najboljše četverice sta se v finalu merila Crvena Zvezda in Partizan. Slednji so bolje začeli srečanje (7:0), toda Crvena zvezda je kmalu vzpostavila ravnotežje in dobila prvo četrtino. Partizan je na začetku druge četrtine poravnal rezultat in sledilo je obdobje izenečenega boja. Crvena zvezda je ob koncu četrtine stopila na plin in polčas končala v vodstvu sedmih točk (32:25). Drugi polčas je na začetku zaznamovala suverena igra Partizana. V petih minutah je nadoknadil zaostanek in v 27. minuti celo prešel v vodstvo z 45:38. Do konca četrtine je Crvena zvezda ublažila zaostanek. Partizan v zadnji četrtini vodstva ni izpustil iz rok in se veselil še šestega naslova prvakov regionalne lige.

Partizan je z novim trenerjem Dejanom Radonjićem v polfinalu premagal Radnički z 79:78. Najboljši strelec tekme je bil Aleksandar Ćapin, a po številnih preobratih. Radnički, ki je še dobri dve minuti in pol pred koncem vodil za sedem točk je ostal brez evrolige. Kragujevčani so v 2. četrtini vodili že za 13 točk (35:22), a se je Zvezda do polčasa približala le na točko minusa. Tretja četrtina je pripadla Beograjčanom, ki so učinkovito obdobje povlekli še v zadnji del igre. Vuk Radivojević je v 32. minuti zadel za 69:60, vseeno pa je preobrat znova pripravil Radnički, a nespametno odigral končnico, zapravil prednost Radivojević pa je bil na prostih metih mirnejših živcev kot Terrico White. Crvena zvezda si je s prebojem v finale lige ABA in po 13 letih zagotovila evroligo.

Partizan je v polfinalu, po zaslugi odlične zadnje četrtine, preskočil Igokeo. Na koncu je bilo 63:57, pri Partizanu, ki je med drugim uveljavil daljšo klop in svežino igralcev, pa se je strelsko najbolj izkazal Davis Bertans s 15 točkami. Pri Igokei jih je Corsley Edwards dosegel 19 občasni slovenski reprezentant Nebojša Joksimović jih je v statistiko vpisal devet.

Slovenska kluba Krka in Union Olimpija sta bila preskromna, da bi si zagotovila nastop na F4.

Ne spreglejte