Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
6. 2. 2012,
12.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sašo Ožbolt Zagreb Union Olimpija

Ponedeljek, 6. 2. 2012, 12.36

8 let

Ožbolt: Mlajši bi morali dobiti prednost (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po mnogih letih pri Olimpiji se je Sašo Ožbolt odločil, da zakoraka onstran slovenskih meja. V dresu Zagreba se ni povsem znašel. Za Sportal je spregovoril tudi o reprezentanci, težavah EP 2013 ...

Nekako se je Sašo Ožbolt znašel v krču pri Zagrebu in ne najde tistega pravega dne, v katerem bi se dvignil in posledično dobival tudi več priložnosti v dresu hrvaškega evroligaša, ki pa bo ta status izgubil, saj mu ne kaže najbolje v tej sezoni. Igre kljub kakovostnemu kadru niso pravšnje, kar je voda na mlin tekmecem, sploh Cedeviti. "Sprijaznili smo se, da imamo le še teoretične možnosti za zaključni turnir lige ABA. Bolj se borimo, da bi bili peti. Ni namreč vseeno, ali si peti ali deveti. Za drugo leto si želijo v klubu igrati v evropskem pokalu in moramo zato zbrati čim več točk," je o spremenjenih klubskih ciljih spregovoril Ožbolt, ki prav tako ni najbolj zadovoljen s svojimi predstavami: "Zame je nekaj novega. Prvič sem v tujini. Celo kariero sem skoraj igral v prvi peterki, sedaj pa od deset do petnajst minut. Po najboljših močeh skušam pomagati ekipi. Korektno bom delal do konca pogodbe. Za naprej bomo pa videli." Njegovo ime se je v zadnjih časih prav tako pojavljajo v javnosti kot možna okrepitev Olimpije, vendar niso bili nobeni konkretni pogovori z ljubljanskim klubom. Težave s financami pa ima tudi v Zagrebu, kar je že navajen iz Olimpije, a upa, da se bo tudi v Zagrebu vse uredilo, kot se mora: "Nekaj smo dobili, vendar je že dosti dolga. Upam, da bom dobil čim več," je ironično dejal Ožbolt.

Z Ožboltom smo se v spodnjem videu pogovarjali tudi o težavah prizorišč za EP 2013, za katere meni, da so povezane s politiko, in tudi o reprezentanci. Ožbolt pravi, da bi se morala ponuditi priložnost mladim, a... Več v videu.

Ne spreglejte