Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
15.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 16. 8. 2012, 15.03

7 let, 12 mesecev

O'Neal k Dragiću, "bela mamba" končuje kariero?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izkušeni Jermaine O'Neal bo v prihodnji sezoni član Sonc iz Phoenixa. To bo zanj že 17. sezona v najmočnejši ligi na svetu. Brian Scalabrine za enkrat še ni dobil ponudbe za nadaljevanje športne poti.

Goran Dragić je pod košem dobil novega soigralca. Za 211 cm visokega O'Neala bo Phonix šesto moštvo v ligi NBA, kjer je debitiral že davnega leta 1996. Zadnji dve sezoni je preživel v dresu Boston Celtics, kjer pa je odigral le 49 tekem, saj je imel veliko težav s koleni. Najboljše sezone je preživel v dresu Indiane, pri kateri je preživel osem sezon. Leta 2002 je bil izbran za igralca, ki je najbolj napredoval, kar šestkrat pa je nastopil na All Star vikendu. "Veseli smo, da bo O'Neal svojo uspešno kariero nadaljeval pri nas. Pripomogel bo k našemu uspehu ne le na parketu, pač pa tudi kot izkušen igralec v garderobi," je po podpisu pogodbe dejal predsednik Phoenixa, Lon Babby.

Scalabrine končuje kariero?

Brian Scalabrine ne bo več član Chichago Bulls, saj slednji ne bodo podaljšali sodelovanja z "belo mambo". 34-letni igralec je v enem izmed intervjujev omenil ponudbo iz Evrope, vendar si z družino želi ostati v ZDA. Poleg tega mu je mesto komentatorja ponudila tudi ena izmed bostonskih televizij, a za enkrat še želi biti na parketu in ne ob njem. V pretekli sezoni je za "Bike" odigral 28 tekem in beležil 1,1 točke na tekmo.

Bolj kot po svoji vlogi na parketu, je "blestel" ob njem, saj velja za igralca, ki skrbi za dobro vzdušje v slačilnici. Nekdanji soigralec, Kevin Garnett, s katerim sta osvojila naslov leta 2008 v dresu Bostona, ga je označil za najboljšega soigralca, kar jih je imel. Športno pot v ligi NBA je začel v New Jersey, s katerim je bil dvakrat tudi v finalu, lansko leto pa je v času "lockouta" igral za Benetton Treviso.

Ne spreglejte