Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
3. 1. 2016,
7.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Krka Union Olimpija Gašper Potočnik liga ABA

Nedelja, 3. 1. 2016, 7.27

8 let

Olimpija verjetno ne bo dočakala okrepitve

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po slovenskem derbiju, ki je pripadel Olimpiji, je bil njen trener Gašper Potočnik zadovoljen s predstavo v obrambi, Krkin Ivan Velić pa napovedal spremembe na položaju krilnega centra.

Olimpiji je kljub slabemu uvodu v tekmo, ko je v prvih desetih minutah dosegla le šest točk, uspelo spreobrniti tekmo in se po dobrem drugem polčasu po več kot dveh letih veseliti zmage v Novem mestu proti Krki.

"Začeli smo v krču, bilo je preveč zgrešenih metov iz izdelanih položajev, vendar nam je uspelo ostati pri načrtih pred tekmo, pri dobri obrambi in skoku, in to nas je vrnilo v igro," je bil z vrnitvijo svojih košarkarjev zadovoljen trener Olimpije Gašper Potočnik.

Čaka jih težek januar

Pred Ljubljančani je izredno težak razpored, ki se v naslednjem krogu nadaljuje s tekmo proti Crveni zvezdi, vmes pa jih v sredo čaka še gostovanje v Eurocupu pri Maccabiju.

"Tekmo moramo hitro pozabiti. Vemo, kakšen razpored imamo januarja in februarja. Samo ob takem pristopu v obrambi in skoku lahko na prihodnjih tekmah računamo na kakšen uspeh," je recept za uspeh proti moštvom, ki čakajo zmaje v prihodnji tednih.

Novih moči ni na vidiku

Kot kaže, v ljubljansko slačilnico v bližnji prihodnosti ne bo novega košarkarja, kot se je namigovalo v zadnjem času.

"Za zdaj ni nič. Na te fante, ki so tukaj, računamo in iz njih bom poskušal potegniti maksimum. Gledamo po trgu, vendar realno ni takih igralcev, s katerimi bi se lahko dogovorili ali pa bi bili dodatna vrednost ekipi. Ne bomo šli z glavo skozi zid," Potočnik, kot kaže, ne bo dobil dodatne moči na položaju krila.

S 55 doseženimi točkami te čaka zanesljiv poraz

Manj zadovoljen je bil po porazu v domači dvorani trener Krke Ivan Velić, ki je sicer pohvalil obrambo svojih fantov, dobili so manj kot 60 točk, vendar je bil napad tisti, zaradi katerega so tokrat ostali brez zmage.

"V prvem polčasu smo bili videti zelo dobro, držali smo se dogovorjenega in pametno napadali. V drugem polčasu smo prehitro postali živčni in pri 52-49 nismo znali izpeljati napada. Nismo pametno napadali in zaradi tega smo izgubili. Če pogledate statistiko, so skok in podaje na naši strani, pa smo vseeno izgubili doma. To kaže, da smo dali premalo košev. 55 danih točk v domači dvorani je prepričljiv poraz," se je spomnil zadnjih štirih minut tekme, ko so Novomeščani znova prepustili vodstvo v roke Olimpije, ta pa ga ni več izpustila iz rok.

Mulalićev met posledica pritiska

Pol minute do konca so imeli pri zaostanku za dve točki še napad za izenačenje, vendar ga je Mirko Mulalić (pre)hitro sklenil z metom za tri točke, ki pa ni našel poti skozi obroč.

"Bilo je nekaj več kot pol minute do konca, ne bi bilo treba končati tako. Mulalić ni videl semaforja s časom in sledil je ta met. Morali bi postaviti napad in doseči koš. To naredi pritisk," je Velić poudaril, da je košarka ekipni šport in ekipa zmaguje in izgublja skupaj.

Več priložnosti za Ritlopa

V svojem moštvu tokrat ni imel razpoloženega igralca na položaju krilnega centra, kjer je skoraj celotno tekmo odigral Ive Ivanov, pa čeprav ni dosegel niti točke.

"Je pa veliko naredil v obrambi in dobro zaustavil Olimpijine krilne centre. Nisem imel enakovredne menjave zanj. Tratnik je daleč od te ravni in iskati bomo morali neke druge rešitve. Več priložnosti bo dobil Ritlop," je Velić napovedal spremembe v ekipi in zanikal, da bi v moštvo lahko prišel kakšen novinec.

Ne spreglejte