Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 10. 2016,
14.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

liga prvakov Jakša Vulić Gašper Okorn Eurocup Helios Suns Union Olimpija

Sreda, 19. 10. 2016, 14.30

6 let, 6 mesecev

Olimpija ostala brez treh košarkarjev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Košarkarji Uniona Olimpije bodo danes odigrali tekmo drugega kroga Eurocupa v Nemčiji pri Ulmu. Nastopili bodo vidno oslabljeni. V taboru Helios Suns so zaradi slabšega napada iz rok izpustili lepo priložnost za presenečenje.

Union Olimpija bo po porazu v prejšnjem tednu proti favoriziranemu Lokomotiv Kubanu (64:72) danes gostovala pri Ulmu. Nemci so v prvem krogu s kar 58:95 izgubili proti Valencii, a se nocoj nadejajo boljšega izkupička.

V domačem prvenstvu še ne poznajo poraza, bodo pa imeli nekoliko lažjo pot, saj je Olimpija v Nemčijo odpotovala vidno oslabljena.

Jure Pelko si je na tekmi državnega prvenstva proti Hopsom zvil gleženj, Blaž Mesiček čuti bolečine v hrbtu, Jan Barbarič pa je zbolel in je prav tako ostal v Ljubljani. Igranje na treh frontah (Eurocup, liga ABA, državno prvenstvo) pušča posledice.

Zaradi odsotnosti trojice, ki prav tako pomaga pri vodenju žoge, bo organizacija napadov le na Američanu Brandonu Jeffersonu.

"Vedeli smo, v kaj se spuščamo"

Gašper Okorn ima težave pri sestavi moštva, saj so trije branilci ostali v Ljubljani. | Foto: Vid Ponikvar Gašper Okorn ima težave pri sestavi moštva, saj so trije branilci ostali v Ljubljani. Foto: Vid Ponikvar

"Vedeli smo, v kaj se spuščamo. Pojavile so se določene težave. Igralci, ki gredo z nami v Ulm, bodo morali pač postoriti več. Pojavile so se pričakovane ali pa nepričakovane stvari, ki se kar vrtijo v krogu. Mesiček ostaja doma, saj se mu pojavljajo bolečine v hrbtu. Ritem tekem je hud in ni časa za regeneracijo. Fant je star 19 let, zato ga je treba bolj paziti. 32 ur na avtobusu v zelo kratkem času hrbtu samo še škoduje," je o težavah s poškodbami povedal trener Olimpije Gašper Okorn.

Zmaji bodo kljub temu iskali priložnost za zmago in v Nemčiji ne bodo mahali z belimi zastavami: "Mislim, da je jasno, da bo moral Jefferson odigrati blizu štirideset minut, a vseeno bomo morali najti neko alternativo znotraj ekipe. Na licu mesta bomo poiskali rešitev, da Jefferson dobi kakšno minuto odmora med tekmo. Ulm igra napadalno, a se z njim ne obremenjujemo, bolj smo osredotočeni nase. Ob pravi dnevni formi lahko tekmeca presenetimo," dodaja Okorn.

Helios imel lepo priložnost za evropski skalp

Evropsko tekmo pa so ta teden že odigrali košarkarji Helios Suns. V torek so v domači dvorani v prvem krogu Fibine lige prvakov gostili grški Aris in morali na koncu priznati premoč (54:62).

Helios Suns so prvo tekmo Lige prvakov izgubili s 54:62. | Foto: Vid Ponikvar Helios Suns so prvo tekmo Lige prvakov izgubili s 54:62. Foto: Vid Ponikvar

"Gostje so prevladovali predvsem v prvem polčasu. Sprva nam je še uspelo, da smo jim sledili, na koncu tekme pa nam je zmanjkalo časa in nismo izkoristili ponujene priložnosti za preobrat. Čestitke tudi mojim igralcem za trud in borbenost, a tokrat so bili košarkarji Arisa preprosto boljši. Kar zadeva obrambo, mislim, da smo bili kar kakovostni, saj so nam tekmeci dali le 62 točk. V drugem polčasu smo menjali sistem obrambe, poskušali smo tudi s cono, vendar je bilo Vasillisa Kavvadasa in soigralce težko zaustaviti pod košem," je po tekmi razmišljal trener Heliosa Jakša Vulić.

Da bi Domžalčanom morda uspel veliki met, bi morali vendarle doseči več kot 54 točk: "Našo slabšo učinkovitost pripisujem tudi dobri obrambi košarkarjev Arisa, ki so igrali čvrsto. Njihova prevlada v moči je nam preprečevala naš način igre. Zato smo namesto igre, pri kateri žoga hitro kroži med igralci, bili prisiljeni igrati bolj eden na enega, v tem pa so bili Grki boljši. Posledično smo na celotni tekmi dali le 54 točk, kar pa za zmago na domačem parketu ni dovolj.''

 

Ne spreglejte