Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
18. 12. 2007,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 18. 12. 2007, 13.23

8 let

Olimpija ne potuje v Grčijo na izlet

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Naslednja postojanka košarkarjev Uniona Olimpije v elitni evrolgi je Grčija in gostovanje pri Olympiacosu.

Pomemben člen ekipe Memija Bečiroviča bo Jasmin Hukić, ki je z Olimpijo že uspešno prestal gostovanje v Pireju, in sicer leta 2002. Tudi tokrat si želi zmage v "vroči" Grčiji.

V sezoni 2001/02 je bilo moštvo Olimpije veliko kvalitetnejše, saj so se v zeleno-belem dresu potili Jiri Welsch, Beno Udrih, Vladimer Boisa, Vlado Ilievski, Jure Zdovc, Tunji Awojobi, Haris Mujezinović, Jurica Golemac, Stipe Modrič, Jasmin Hukić … Prav v tej sezoni so omenjeni košarkarji gostovali v Pireju pri Olympiacosu in po podaljšku razorožili velikega tekmeca (89:85). Hukić je takrat dosegel 10 točk in bil tretji strelec Olimpije, najbolj učinkovit pa je bil z 29 točkami Beno Udrih.

V Bologni in Kaunasu pritisk, tokrat ne

Tokrat tivolski klub odhaja na jugovzhod Evrope v drugačni sestavi, kljub temu pa so košarkarji prepričani, da lahko ponovijo uspeh izpred petih let. "Na gostovanjih v Kaunasu in Bologni smo čutili nekakšen pritisk, saj smo bili prepričani, da imamo lepo in realno priložnost za zmago. V Grčiji tega pritiska ne bo. Izgubiti nimamo kaj, saj v začrtanem planu nismo računali na zmage na tako težkih gostovanjih kot bo denimo sredino. Prav z neobremenjenostjo lahko ponovno presenetimo veliki klub. Ne gremo na izlet," je uvodoma dejal Jasmin Hukić in še nekaj besed namenil naslednjemu tekmecu: "Olympiacos je favorit, kljub temu, da smo ga premagali v Tivoliju. Prav zaradi tega pričakujem, da bo tekmec še toliko bolj željan zmage in revanšizma. Trener Gershon ima zelo dobre košarkarje na vseh pozicijah in lahko premagajo vsakogar, zato bomo morali biti zbrani. Nočemo, da se ponovijo minula gostovanja."

"Žal mi je tekme s Sieno"

Olimpija je trenutno pri treh zmagah v evroligi. Zelo blizu četrti je bila proti Sieni na domačem parketu (80:86), vendar je italijanski prvak po zaslugi izjemnega Terrella McIntyreja v zadnji četrtini spreobrnil potek srečanja v svojo korist. Žalostnega razpleta se dobro spominja tudi "Huka": "Nekoliko mi je žal tekme s Sieno. Še enkrat sem si jo pogledal in videl, da smo bili konkurenčni in bili zelo blizu zmage. Razveselilo me je to, da smo pokazali kontinuiteto, kar moramo proti Olympiacosu sedaj potrditi.

Ali bodo izbranci Memija Bečiroviča ujeli stik z Olympiacsom po številu zmag - trenutno jih ima štiri - bo znano v sredo okoli 21.30, saj se bo tekma pričela ob 19.45 po slovenskem času.

Ne spreglejte