Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
4. 12. 2013,
8.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Pipan Nebojša Joksimović Union Olimpija Valencia Eurocup

Sreda, 4. 12. 2013, 8.56

8 let

Olimpija lahko poskrbi za Miklavževo darilo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Uniona Olimpije, ki nocoj gostujejo na težkem terenu v Valencii, želijo nadaljevati dobre nastope v Eurocupu . Španskega velikana so enkrat že položili na kolena.

V domačem prvenstvu Valencia naravnost blesti, saj je v osmih krogih izgubila vsega enkrat, zato je bila zmaga Uniona Olimpije na domačih tleh pred dobrim mesecem dni vredna toliko več. Španski klub ima v svojih vrstah tudi najkoristnejšega košarkarja za mesec november v ligi na Iberskem polotoku. Justin Doellman je imel namreč v povprečju statistični indeks kar 27,4.

Olimpija je Američanu močno omejila učinek. Dosegel je vsega dve točki. A Valencia ni le Doellman, saj ima v svojih vrstah številne odlične posameznike. Pomembno bo, da bodo Ljubljančani tudi tokrat igrali agresivno in upali, da bi še drugič razorožili španskega velikana, kar bi bil velik uspeh. Povrh vsega bi si z zmago že dva kroga pred koncem zagotovili napredovanje v drugi del Eurocupa.

"Maksimalno in korektno moramo odigrati tekmo in skušati zmagati. S tem ciljem potujemo v Španijo. Verjamemo, da nam bo Valencia skušala vrniti milo za drago, ker je izgubila pri nas doma. Na lestvici je za nami. V zadnjih krogih bo zagotovo skušala pritisniti na plin. Španci želijo priti čim višje. Vsako mesto v prvem delu namreč šteje v nadaljevanju tega tekmovanja. Tudi mi imamo svoj izračun. Če bo Valencia kompletna, bo favorit," poudarja trener Olimpije Aleš Pipan.

Ob trdem delu, ki ga Ali prakticira, ni skrbeti, da ne bi prišli tudi boljši časi v regionalnem tekmovanju. Sploh takrat, ko si bo sledilo več domačih tekem in bo v pogon vključen prav tako rekonvalescent Dino Murić.

Z največjim veseljem ga bo pozdravil tudi Nebojša Joksimović, ki si pred današnjim gostovanjem želi, da bi bili s fanti enako angažirani kot 30. oktobra v Stožicah, ko je padla Valencia: "Na parketu smo bili takrat gospodarji 35 minut. Naredili smo vse, kar smo se dogovorili. Vsilili smo jim svoj ritem. Pri Valencii so znani, da pritiskajo po celotnem igrišču in tako prisilijo tekmeca v napake. Mi smo se takrat odločili, da se jim zoperstavimo z enakim pristopom. Ko smo malce popustili, so se takoj vrnili v igro. Valencia ima vrhunske posameznike, ki doma meljejo vse po vrsti. Mnogi jo prihodnjo sezono vidijo v evroligi. Morda je nepričakovano v Eurocupu s tremi porazi nekoliko nižje na lestvici, a ima kakovost in izkušnje, da si bo zagotovila napredovanje."

Ker se bliža prvi decembrski mož, ki prinaša darila, bi bili verjetno vsi veseli, da bi kar Olimpija poskrbela za Miklavževo darilo. Z današnjo zmago bi namreč navijačem omogočila ogled evropskih tekem vsaj do sredine februarja. Četudi ji nocoj ne uspe, je praktično z eno nogo že v drugem delu Eurocupa. Asvelu, ki ga je Olimpija prejšnji teden povozila doma s kar 86:48, bi se moral namreč nekdo prikazati od zgoraj, da bi si zagotovil napredovanje iz skupine C, iz katere si bodo bivanje v Evropi podaljšali trije klubi. Nemškemu Ulmu je v torek to že uspelo, Olimpija in Valencia pa sta še tista dva kluba, ki imata v tem trenutku najbolj trdno osnovo.

Ne spreglejte