Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
12. 6. 2012,
22.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miami Heat LeBron James Kevin Durant

Torek, 12. 6. 2012, 22.11

8 let

Oklahoma od -13 do prve zmage za 11

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Heat so povedli za 13, a so Thunder v zadnji četrtini zagrizli v obrambi, Kevinu Durantu pa se je odprlo v napadu. Domači so tako prišli do zmage na prvi tekmi finala lige NBA (105:94).

Triindvajsetletni Kevin Durant je dal 17 od svojih 36 točk v zadnji četrtini (zadel je šest od 10 metrov). Russell Westbrook je tekmo končal s 27 točkami in 11 asistencami. Oklahoma City Thunder je vso tekmo rotirala osem igralcev in za odločilno zadnjo četrtino utrudila zgolj šesterico Miami Heat, ki je igrala več kot 10 minut. Domači so v zadnjih 12 minutah stisnili v obrambi in v napadu prihajali do prelahkih metov, gostje pa so prehitro zaključevali akcije.

Če je Miami vodil tudi že za 13 točk, ob polčasu pa za sedem, je Oklahoma tretjo četrtino dobila za osem, zadnjo pa za 10. LeBron James je sicer dal 30 točk - največ na svojih dosedanjih tekmah v velikem finalu (igra tretjega) - a premalo v zadnji četrtini. Dvomestno število točk so dosegli še Dwyane Wade, Shane Battier, Mario Chalmers in Chris Bosh. Končni izid 105:94 pomeni, da so prvo tekmo obračuna za šampionske prstane s 105:94 dobili košarkarji ekipe Thunder, ki bodo gostili tudi drugo.

KD poseben, ker igra tudi v obrambi

"V drugem polčasu smo igrali bolj agresivno. Držali smo skupaj," je recept za preobrat izpostavil Durant, o svoji igri v zadnji četrtini pa povedal: "Samo igram za svoje soigralce. Ničesar nočem izsiliti. Izkoristim, kar mi ponudi obramba." Trener Oklahome Scott Brooks je poudaril pomen njihove obrambe: "Mislim, da smo v drugem delu igre pokazali trdo igro. KD je odličen igralec, izjemen strelec, poseben igralec pa je, ker igra tudi v obrambi. Smo obramba ekipa."

"To so pač oni, napadajo do konca. So neustrašni," je po porazu povedal trener Miamija Erik Spoelstra. James, ki je v odločilnih prvih osmih minutah zadnje četrtine dal le en koš, je bil kratek: "V zadnji četrtini niso naredili skoraj nobene napake." Wade je razloge za poraz iskal z naslednjimi besedami: "Uspelo jim je več dobrih akcij kot nam. Nekaj njihovih skokov v napadu nam je res škodilo. Zadeli so nekaj odprtih metov in tako smo zaostali."

Druga tekma finala lige NBA bo v noči na petek.

Ne spreglejte