Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 5. 2012,
22.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

končnica Orlando Magic Dallas Mavericks

Sobota, 5. 5. 2012, 22.29

8 let

OKC pometel s prvaki, Spurs do vodstva 3:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dallas Mavericks so leto po osvojenem prstanu padli na realna tla. Oklahoma City Thunder so jih v prvem krogu končnice izločili s 4:0 v zmagah. Pred izpadom so Orlando Magic in Utah Jazz.

Dallas Mavericks so na četrti tekmi konferenčnega četrtfinala sicer strnili vrste in po treh četrtinah vodili za 13 točk, nakar je sledila sanjska zadnja četrtina Oklahome City Thunder. Dali so 35 točk, prvaki pa le 16 in OKC se je napredovanja s 4:0 v zmagah veselil s finalnim slavjem 103:97. V zadnji četrtini je blestel rezervist James Harden (29 točk). "Bil je izjemen. Njegov 'pick & roll' je neverjeten. Zabavno ga je gledati in igrati z njim. Najboljše pri naši ekipi je, da imamo veliko igralcev, ki se dopoljujemo," je Hardna pohvalil Kevin Durant, ki je sam izstopal tako v napadu (24 točk) kot obrambi (11 skokov). Dirk Nowitzki (34 točk) sam ni mogel preprečiti izpada Dallasa. "To je bila sezona vzponov in padcev. Nismo bili dovolj konstantni, da bi bili elitno moštvo," je pošteno priznal nemški košarkar. "Če želiš biti elitna ekipa, potrebuješ dva, tri igralce, ki lahko kadarkoli eksplodirajo. Mislim, da je imel nasprotnik več orožij."

Z metlo grozijo tudi San Antonio Spurs. Na tretji tekmi so jim Utah Jazz sicer prožili boljši odpor, a so v tretji četrtini naredili manjšo razliko in za tretjo zmago srečanje varno pripeljali do konca (102:90). Ob Tonyju Parkerju (27 točk) in Timu Duncanu (17 točk) je zelo dobro odigral še Danny Green (14 točk). Tik pred napredovanjem so tudi Indiana Pacers. Na četrti tekmi proti Orlando Magicom so sicer zapravili 19 točk prednosti, a za vodstvo v zmagah 3:1 nato le dobili podaljšek (101:99). Tesna končnica se je v soboto zvečer igrala tudi na tretjem obračunu med Los Angeles Clippers in Memphis Grizzlies. Chris Paul (24 točk in 11 asistenc) in soigralci so zdržali zadnji nalet in za vodstvo z 2:1 slavili s 101:99.

Ne spreglejte