Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
20. 3. 2018,
10.25

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid Evroliga

Torek, 20. 3. 2018, 10.25

6 let, 1 mesec

Odločitev o Dončiću bo sprejeta danes

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48
Luka Dončić | Foto Twitter

Foto: Twitter

Klubi v košarkarski evroligi bodo imeli ta konec tedna dvojni program. Real Madrid bo aktiven že danes v Valencii. Strokovno vodstvo se bo odločilo, ali bo Luka Dončić zaigral ali ne. Dobrodošlo je, da je po poškodbi mišice že treniral. Prav tako pa je na treningih vse bolj aktiven prvi mož ekipe Sergio Llull, ki se vrača po operaciji kolena.

Luka Dončić je zadnje tekme Reala Madrida zaradi poškodbe mišice moral izpustiti. Morda ga bomo na delu videli spet nocoj v Valencii, kjer bo kraljevi klub gostoval v okviru evrolige.

Pri Realu poudarjajo, da ne želijo ničesar prehitevati in bodo Dončića postopno spet vpeljali v sistem.

Pri tovrstnih poškodbah mišice moraš biti pazljiv

"Luka je bolje, z ekipo je opravil tudi prvi trening. Bomo videli, kako bo. Ne želim biti ne optimist ne pesimist," pravi trener Pablo Laso. | Foto: Reuters "Luka je bolje, z ekipo je opravil tudi prvi trening. Bomo videli, kako bo. Ne želim biti ne optimist ne pesimist," pravi trener Pablo Laso. Foto: Reuters "Luka je bolje, z ekipo je opravil tudi prvi trening. Bomo videli, kako bo. Ne želim biti ne optimist ne pesimist. Pri tovrstnih poškodbah mišice je nevarno, če se želiš prehitro vrniti, po drugi strani pa bi bilo absurdno, da ne bi igral, če bi bil pripravljen. Z ekipo je odpotoval v Valencio, danes pa se bomo odločili, ali bo tudi igral," je o Lukovem stanju dejal glavni trener Reala Pablo Laso.

Španski predstavnik v elitnem evropskem klubskem tekmovanju je na dobri poti, da si zagotovi vstopnico za izločilne boje, v katere potuje osem najboljših ekip. Trenutno je na četrtem mestu in ima tri zmage več od devetega Maccabija.

Končnica ni vprašljiva, bodo pa v Madridu skušali v zaključnih štirih krogih vknjižiti čim več zmag in si v četrtfinalu zagotoviti prednost domačega terena.

Počasi se vrača tudi Llull

Navijači Reala pa si dodatno manejo dlani, saj je na dobri poti, da se tekmovalno vključi v pogon, tudi prvi zvezdnik moštva Sergio Llull. Španski košarkar si je lani poleti poškodoval koleno. Po rekonstrukciji križnih vezi ga je čakala dolga rehabilitacija. Sedem mesecev že ni tekmovalno aktiven. A bo zdaj kmalu tudi dejansko pomagal ekipi v boju tako za evroligaško lovoriko kot tudi za naslov državnega prvaka.

"Bolje je. Korak za korakom ga bomo vključevali v ekipne treninge. Iz dneva v dan dela težje vaje. Beseda meseci je zdaj pri njem preteklost. Zdaj razmišljamo le še o dnevih, tednih," je za Realove navijače spodbudno novico podal prvi mož stroke.

Ne spreglejte