Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 2. 2018,
14.37

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Kitajska 2019 kvalifikacije za svetovno prvenstvo Rado Trifunović

Petek, 23. 2. 2018, 14.37

2 leti, 8 mesecev

Nujno opravilo slovenskih košarkarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Rado Trifunović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pred slovenskimi košarkarji je izjemno pomembna tekma v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019. Zmaga proti Črni gori na gostovanju bi štela dvojno in tega se v našem taboru dobro zavedajo.

"Vemo, kaj pomeni ta tekma. Dobro smo se pripravili na zasedbo Črne gore in prepričan sem, da bomo dali vse od sebe, da osvojimo dve točki," poudarja Jaka Blažič, selektor Rado Trifunović pa pred večerno tekmo, ki se bo začela ob 20. uri, dodaja: "Tekme v dvorani Morača so vedno nekaj posebnega. Vzdušje v dvorani je naelektreno, zato gostitelji igrajo z dodatno energijo. Odločilna bosta naša obramba in zapiranje prostora pod obročem, kjer fizično močnim Črnogorcem ne smemo prepustiti preveč košev."

Dobrodošlo je, da bo kapetan naše izbrane vrste Gašper Vidmar nared, potem ko je imel pretekli teden težave s sinusi in je moral pomoč poiskati celo v bolnišnici: "Dobro smo vadili v teh dneh v Ljubljani in mislim, da je najhujše za mano. Dal bom vse od sebe, da osvojimo dve točki, ki bosta zelo pomembni za nadaljevanje kvalifikacij."

Črna gora mora pasti

Pravi test za slovenske košarkarje. | Foto: Vid Ponikvar Pravi test za slovenske košarkarje. Foto: Vid Ponikvar Zmaga v dvorani Morača bi bila izjemno pomembna. Slovenija in Črna gora se bosta skupaj s Španijo iz skupine A najverjetneje uvrstili v drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo in izkupiček na medsebojnih tekmah bodo reprezentance odnesle s seboj. Naša skupina se bo v drugem delu križala s skupino, v kateri so Turčija, Latvija, Ukrajina in Švedska. In vsaka dodatna točka bo zelo pomembna, saj bodo iz na novo nastale skupine na prvenstvo na Kitajsko potovale le tri ekipe.

Slovenija bo ob pričakovanem napredovanju s seboj zagotovo odnesla poraz proti Španiji, saj se bodo tekme z Belorusijo, ki bo, kot kaže, v skupini A končala na zadnjem mestu, brisale.

Po tekmi s Črno goro se bo naša izbrana vrsta že jutri dopoldne odpravila v mrzli Minsk, kjer jo bo v ponedeljek v tem reprezentančnem oknu čakal še dvoboj z Belorusijo.

Selektor Trifunović ima na razpolago 14 igralcev, na tekmi proti Črni gori pa zagotovo priložnosti na bosta dobila Žan Mark Šiško, ki ima težave s poškodbo hrbta, ter Luka Vončina.

Ne spreglejte