Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
6. 5. 2012,
13.26

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dallas Mavericks Dirk Nowitzki Rick Carlisle Mark Cuban

Nedelja, 6. 5. 2012, 13.26

5 let, 9 mesecev

Nowitzki: Radi bi Kobeja, Wada in LeBrona

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Če želiš biti elitna ekipa, potrebuješ dva, tri igralce, ki lahko kadarkoli eksplodirajo," po predčasnem koncu sezone pove Dirk Nowitzki. "Radi bi Kobeja, Wada in LeBrona, a ..."

Konec sezone za branilce naslova Dallas Mavericks v prvem krogu končnice lige NBA brez dobljene tekme ni presenečenje. Vendarle so po lanski šampionski sezoni izgubili več ključnih igralcev, na čelu s centrom Tysonom Chandlerjem, ki je letos v dresu New York Knicksov postal najboljši obrambni košarkar v ligi. Morda je presenetljiv le način, kako so izkušeni igralci iz Dallasa izgubili zadnjo tekmo z mladeniči Oklahome City Thunder - v zadnji četrtini so zapravili 13 točk prednosti.

"Poglejte OKC, proti katerim smo izgubili. Na prvi in drugi tekmi je izstopal Russell Westbrook, na tretji Kevin Durant, zdaj pa James Harden. Če želiš biti elitna ekipa, potrebuješ dva, tri igralce, ki lahko kadarkoli eksplodirajo. Mislim, da je imel nasprotnik več orožij," so besede Dirka Nowitzkega, ki povedo vse, kaj je bil letošnji minus lani šampionske ekipe. Nemec je dal na zadnji tekmi 34 točk (eno tretjino vseh Dallasovih), v zadnji četrtini pa več kot njegovi soigralci skupaj.

Šibki so bili predvsem pod košem, še prihod Lamarja Odoma se jim ni izšel. Veteran Jason Kidd ni več dobri stari Kidd, Jason Terry pa ni upravičil slovesa enega najboljših šestih igralcev v ligi (na zadnji tekmi je dal ob metu iz igre 4-12 le 11 točk). Pravzaprav že lani niso imeli dveh, treh zvezdnikov, kot Miami Heat in številni drugi tekmeci, a so z dolgo klopjo in neobremenjenostjo igralcev vseeno uspeli. "Vsako sezono, odkar sem pri Mavericksih, smo imeli realne možnosti. Imeli smo dober kader. Letos pa smo imeli slabše možnosti. Poglejte naš 'roster' in videli boste, da nismo imeli možnosti. Prišli smo v končnico, kaj več pa nismo zmogli," je strnil Jason Terry, ki naj bi bil po sezoni kot prvi na izhodnih vratih.

Da bi se lahko naslednjo sezono vrnili med najboljše ekipe lige, bodo morali to poletje odločno na tržnico. Pa jim gotovo ne bo lahko, če vemo, da se zadnja leta zvezdniki raje odločajo za velika mesta in za klube z več medijske pozornosti. "Poletje bo dolgo, še imamo čas za planiranje," o okrepitvah še noče govoriti trener Rick Carlisle. Dirk Nowitzki dodaja: "Kaj se bo zgodilo? Nisem prepričan. Radi bi Kobeja, Wada in LeBrona, a mislim, da se to ne bo zgodilo."

Ne spreglejte