Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
1. 6. 2010,
9.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 9.26

7 let, 12 mesecev

Novomeški trenutek resnice?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Druga tekma velikega finala košarkarskega prvenstva bi bila lahko prelomna. "Zmaji" po zaključno žogo, Krka za podaljšanje serije.

Da v taboru Krke stavijo predvsem na kadrovsko omejenost Uniona Olimpije, majhen manevrski prostor Jureta Zdovca pri rotacijah in posledično utrujenost nosilcev, ni nikakršna skrivnost. Prav zato utegne biti drugo dejanje finala prelomno. "Zmaji" bodo v Novem mestu kajpak napeli vse moči za drugo zmago in prvo zaključno žogo pred vrnitvijo serije v Ljubljano. Na drugi strani pa bo skušala Džikićeva četa branilcem naslova preprečiti "trokorak", poskrbeti za podaljšanje serije in s tem tudi dodatno načeti preostale zaloge energije. "Poglejte minutažo ljubljanskih košarkarje … No, ko bo posameznika zajela utrujenost, se je bo le s težavo rešil," opozarja novomeški trener, ki pa se ob tem dobro zaveda, da se ob kakovosti ljubljanskih nosilcev vendarle ne gre zanašati zgolj na trošenje njihovih baterij in pa trde koše v dvorani Marof. "Zmagovalec mora zbrati tri zmage, zato po enem porazu ne gre obupavati. Ni predaje! Že v Tivoliju nismo razočarali. Bili smo blizu. Prav gotovo nam daje ta tekma pravico do upanja na dobro predstavo pred prepolnim Marofom. Pri nadzoru rakete bomo morali odigrati bolj dosledno. Tudi pri metih bomo morali pokazati več zbranosti. S tem bomo Olimpiji otežili delo," še dodaja Džikić.

Podobnih misli je tudi Smiljan Pavič, ki je po sobotnem porazu priznal, da gre razloge za živčnost iskati predvsem v svojih vrstah in ne v sodniških odločitvah, nad katerimi so se Novomeščani pogosto hudovali. "Živčni smo bili zaradi lastnih napak. Sojenje je bilo korektno. Verjamem, da bo tako tudi v nadaljevanju serije. Pred nami je drugo dejanje. Tekmeca pričakujemo z dvignjeno glavo, predvsem pa obogateni z izkušnjami s prve tekme," pravi center, ki je nekoč igral tudi v ljubljanskem dresu. To velja tudi za izkušenega Simona Petrova, ki pred novomeškim trenutkom resnice odločno prosi za pomoč publike. "Potrebovali bomo pomoč. Čeprav Olimpije v tej sezoni še nismo premagali, pa je jasno, da puške še nismo vrgli v koruzo. Storili bomo vse za prvo zmago," napoveduje novomeški branilec, ki je bil pred desetletjem med ključnimi protagonisti senzacionalne polfinalne zmage Krke nad Olimpijo.

Na omenjenih tekmah je tedaj igral tudi Jure Zdovc, sedanji trener tivolskega moštva. Po sobotni tivolski zmagi je pohvalil svoje izbrance, razmišljal o skritih zalogah, predvsem pa svaril pred novomeškim povračilnim udarcem. "V Marofu nas čaka povsem nova tekma. Ob prvem soočenju smo uspeli zaustaviti njihove zunanje igralce, tako da je breme padlo na tiste pod košem. Krka je dobra ekipa, raznovrstna s po dvema košarkarjema na vsakem položaju. Ne bo nam lahko. Igrati bomo morali potrpežljivo in izkoristiti dejstvo, da bodo pod psihološkim pritiskom tokrat predvsem Novomeščani," razmišlja Zdovc, ki bo po vsej verjetnosti znova stavil le na osmerico košarkarjev. Slednji ne skrivajo utrujenosti, a v en glas poudarjajo, da le-ta vendarle ne sme postati izgovor. "Zdržali bomo. Moramo! Druge poti ni. Karte so na mizi. Tekmece dobro poznamo, oni pa nas, zatorej presenečenj ne bo. Odločalo bo večje srce," je prepričan makedonski organizator igre v vrstah Olimpije Vlado Ilievski.

Ne spreglejte