Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
3. 10. 2012,
7.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jaka Klobučar Aleksander Sekulić Krka Partizan

Sreda, 3. 10. 2012, 7.23

8 let

Novomeščani v Beograd brez bele zastave

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Krke se odpravljajo na težko gostovanje k beograjskemu Partizanu. Trener Aleksander Sekulić ob pravem pristopu igralcev verjame v presenečenje.

Novomeščani so zmagovito začeli v jadranski ligi. V uvodnem srečanju so brez težav odpravili novince iz Madžarske, v sredo pa jih že čaka težja preizkušnja. Na klop Beograjčanov se je vrnil legenda kluba Duško Vujošević, ki pa bo tekmo (in še naslednje dve), zaradi izgredov na srečanju proti Zadru, spremljaj s tribune.

V uvodnem srečanju so imeli črno-beli doma kar nekaj težav z Zadrom. Zmagali so za sedem točk 881:74), odmevala pa je izključitev trenerja Beograjčanov, ki se nikakor ni mogel pomiriti po nestrinjanju s sodniškimi odločitvami. Ekipa je v primerjavi z lani doživela kar nekaj sprememb. Letošnja zasedba bo tako ena najmlajših v ligi (v povprečju so stari dobrih 21 let), temeljila pa bo na domačih igralcih (v moštvu so štirje tujci). Nosilci igre na zunanjih položajih bodo najkoristnejši igralec evropskega prvenstva do 21 let in krvnik Slovenije v četrtfinalu, Francoz Leo Westermann, "staroselec" Dragan Milosavljević in Danilo Anđušić. Če gre soditi po prvi tekmi, so spet "zadeli" z izbiro Američanov. Organizator igre Torey Thomas je bil proti Zadru (skupaj še z dvema soigralcema) prvi strelec in podajalec moštva, krilni center Drew Gordon pa je šestim točkam dodal prav toliko skokov. Pod košem bodo največje breme nosili veliki talent srbske košarke, ki pri španski Caji Laboral ni dobil prave priložnosti, Dejan Musli, Đorđe Gagić, in trenutno poškodovani Uroš Lučić, ki je lani prikazal izredne predstave v finalu državnega prvenstva, zaradi česar si je tudi prislužil reprezentančni poziv. Na svojo priložnost bodo čakali še Branislav Đekić, najstarejši član moštva, 24-letni Marko Čakarević in nekdanji "zmajček" Davis Bertans.

Če bomo odigrali kot znamo, smo lahko blizu uspeha

"Partizan ima mlado in odlično selekcionirano ekipo. Proti Zadru so pokazali nekatere slabosti. V Beograd ne gremo z belo zastavo. Če bomo znali kontrolirat igro v napadu ter odigramo dobro v obrambi, smo lahko blizu uspehu. Pritisk na Partizan bo večji, saj si želi v Evroligo. Možna so presenečenja, nam pa bo lažje igrati proti favoriziranim nasprotnikom," je o pričakovanjih pred tekmo povedal Aleksander Sekulić, ki v tej sezoni še ne pozna poraza.

Klobučar na" kraju zločina"

Nekaj posebnega pridiha bo imelo gostovanje v Beogradu tudi za najučinkovitejšega krkaša na prvi tekmi proti Madžarom, Jako Klobučarja, ki je v sezoni 2010/11, domoval v Pionirju, kjer pa ni pokazal vsega kar zna in črno-bele zapustil še pred koncem sezone.

"Ne le zame, za vse nas bo ta tekma velika motivacija, saj je nekaj posebnega igrati pred tolikimi in tako glasnimi navijači. To bi nam moralo pomagati, da stopimo v naši igri še korak višje. Upam, da bomo dali od sebe 150 odstotkov," temperaturo pred dvobojem med slovenskimi in srbskimi prvaki dviguje Klobučar. Izostanek Vujoševića na klopi Beograjčanov po Klobučarjevem mnenju ne bo imel veliko vpliva: "Ekipa bo še bolj lačna tega, da pokaže, kaj zna in zmore. Štab Partizana je zelo močan, tako da se Vujoševićeva odsotnost ne bi smela poznati." Po zmagi na superpokalu in uvodni tekmi lige ABA si želijo Novomeščani podaljšati uspešen niz. "S pravo glavo se moramo lotiti tekme, s pravo energijo. Naša forma je v vzponu, vsakič smo bili boljši, po superpokalu se je že proti Madžarom videla razlika. Obe zmagi sta nam vlili tudi samozavest, zato smo optimisti," je še dejal 25-letnik.

Ne spreglejte