Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
26. 9. 2016,
12.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

1

Natisni članek

NBA Chris Bosh Dwyane Wade Beno Udrih Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 26. 9. 2016, 12.09

6 let, 6 mesecev

Mesec do začetka lige NBA

Novo poglavje za Gorana Dragića

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

1

Foto: Getty Images

Ko je Goran Dragić prišel v Miami Heat, je imel v mislih tudi boj za šampionski prstan. V novi sezoni bo zaigral v spremenjeni zasedbi, ki je izgubila pomembne člane prve peterke. Osrednja nit ekipe naj bi bila po novem mladost in hitrost.

Dwayne Wade je odšel k Chicago Bulls, Luol Deng k Los Angeles Lakers, Chris Bosh pa ni prestal zdravniškega pregleda pred novo sezono (še vedno ima težave s krvnimi strdki). Trojica je bila v preteklih letih gonilna sila Miami Heat.

Pred 19 meseci je prav zaradi kakovostnega nabora košarkarjev na Florido prišel Goran Dragić, saj je za razliko od ekipe Phoenix Suns pri Heat videl možnost boljše uvrstitve v končnici. Njegova želja je bila, da je v ekipi, ki bi lahko konkurirala za najvišja mesta v ligi NBA, celo šampionski prstan.

Dragića je odhod Wada zato presenetil, novico, da Bosh zaradi zdravstvenih težav ne bo mogel pomagati ekipi, pa je sprejel z žalostjo.

Ne prezrite

"Zdaj bo drugače"

Presenečen je bil, ker je Dwyane Wade odšel k Chicago Bulls. | Foto: Getty Images Presenečen je bil, ker je Dwyane Wade odšel k Chicago Bulls. Foto: Getty Images "Presenečen sem bil, da ne bo z nami. Želim mu vso srečo v Chicagu. Šel je tja, kjer misli, da mu bo najbolje. In želim mu vse najbolje. Moja skrb je naša ekipa in da nam bo šlo najbolje. Žal mi je Chrisa. Na žalost ne more trenutno igrati. Želim mu vse najboljše. Lani smo preživeli odsotnost z veliko igralci. Upamo, da bomo letos tudi."

V novi sezoni bo tako moštvo povsem spremenjeno. Goran, ki je bil do zdaj v pomoč Wadu, bo prevzel dirigentsko palico Miami Heat.

"Ko imaš D-Wada ali Bosha ob sebi na parketu, lahko oba vzameta igro v svoje roke. Zdaj bo očitno drugače. Videli bomo, kako bo trener postavil sistem," pravi Dragić.

Veliko si lahko obetamo od njegovega sodelovanja s centrom Hassanom Whitesidom, svoje izkušnje pa bo dal ekipi tudi drugi Slovenec v Miamiju Beno Udrih.

"Pripravljen sem"

Chris Bosh še ne sme stopiti na parket. | Foto: Getty Images Chris Bosh še ne sme stopiti na parket. Foto: Getty Images "Ekipa je mlada, ti mladi košarkarji pa veliko tečejo. Ne vem, kako bo Spo (trener Eric Spoelstra, op. p.) postavil sistem, vendar upam, da bomo igrali hitro. Ko sem podpisal z Miamijem, so mi vsi govorili, da bomo igrali tako. Pripravljen sem," je želja kapetana slovenske reprezentance.

V letošnjem poletju je bil spet reprezentančno aktiven in Sloveniji pomagal pri pohodu na evropsko prvenstvo 2017. Četa Igorja Kokoškova je v skupini E brez poraza prepričljivo osvojila prvo mesto. Goran je v povprečju igral 26,5 minute, v tem času pa dosegel 17,4 točke in 8,4 podaje na tekmo.

Med vsemi košarkarji, ki so igrali v kvalifikacijah, je bil najboljši podajalec, medtem ko je bil sedmi strelec.

Zdaj je pred njim klubska sezona, negotovost zaradi menjave moštva nekoliko večja. V pripravah in morda na začetku sezone bo pogrešal tudi Josha Richardsona, ki ima težave s kolenom.

"Lahko jih vzamemo kot motivacijo in pokažemo, da se motijo"

"Upam, da nam uspe," po prenovi ekipe pravi Goran Dragić. | Foto: Getty Images "Upam, da nam uspe," po prenovi ekipe pravi Goran Dragić. Foto: Getty Images "Težko je. To je košarka, šport. Nikoli ne veš, kaj bo prinesla prihodnost. Ekipa bo mlada in morali se bomo boriti. Upam, da nam uspe," je dejal Dragić.

Onstran luže ekipi Miami Heat ne napovedujejo pretirano veliko uspeha v prihajajoči sezoni, ki se bo začela konec oktobra. Preden je prišla v javnost novica, da Bosh ne bo mogel pomagati, so moštvu s Floride pripisali vsega 36 zmag v sezoni (v pretekli je imel Miami razmerje zmag in porazov 48/34).

"Vsako leto se nekdo igra s številkami. Lahko jih vzamemo kot motivacijo in pokažemo, da se motijo. Naša naloga je, da se na treningu ujamemo, najdemo pravo kemijo. Naše strokovno osebje je odlično, kakor tudi navijači. Za nami stoji izvrstna organizacija. Vse imamo, da smo dobra ekipa, ampak bomo morali trdo delati in na parketu igrati kot ekipa," so še besede Dragića.

Ne spreglejte