Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
6. 10. 2017,
9.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Petrol Olimpija Cibona liga ABA

Petek, 6. 10. 2017, 9.27

6 let, 6 mesecev

Po tekmi Cibona : Petrol Olimpija (96:85)

Niso otroci, da bi jih trepljal

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Po četrtkovem porazu v drugem krogu lige ABA proti Ciboni v Zagrebu trener Petrola Olimpije Gašper Okorn ni skoparil s kritiko. "Fantje ne potrebujejo tolažilnih besed," je pripomnil in misli usmeril proti nedelji, ko bo v Tivoliju gostovala Crvena zvezda.

Domen Lorbek | Foto: Sportida Foto: Sportida Lorbek na pragu Olimpije

Zasedba slovenskih prvakov pa utegne v kratkem postati še močnejša. "Zmajem" se je namreč na treningu pridružil nekdanji reprezentant Domen Lorbek. Po naših informacijah naj bi bili obe strani tudi blizu dogovora, po katerem se bo 32-letni Ljubljančan, ki je lani igral za Sevillo, po kat desetletju vrnil v dres Olimpije.

Zmaji so Zagreb zapustili praznih rok. | Foto: ABA liga Zmaji so Zagreb zapustili praznih rok. Foto: ABA liga

Po pogumni predstavi na prijateljski tekmi proti Fenerbahčeju, osvojenem superpokalu proti Krki in ponedeljkovi zmagi po podaljšku nad Igokeo je Petrol Olimpija v četrtek postregla z najbolj bledo predstavo v sezoni ter na gostovanju v Zagrebu klonila pred Cibono (96:85).

Bolj kot poraz je trenerja Gašperja Okorna zmotil način. "Pričakovali smo več," je dejal in svojim igralcem očital preskromno obrambno zavzetost, premalo borbenosti in pomanjkljivo osredotočanje na največje nevarnosti. Tako so slovenski prvaki Zagrebčanom dovolili preveč lahkih metov in zgolj opazovali sicer pričakovano igro po globini.

"Olimpija brez točk v protinapadu ne more preživeti. Edina pozitivna stvar tekme je 19 napadalnih skokov," je razmišljal trener prvakov, ki se je po tekmi dolgo zadržal v slačilnici. "Fantje ne potrebujejo tolažilnih besed. Niso otroci, da bo jih trepljal. Včasih je kritika potrebna. Kar je bilo, je bilo. Gremo naprej," je misli proti novim treningom in pripravi na nedeljsko gostovanje Crvene zvezde v Tivoliju (17.00) usmeril Okorn ter segel v roke slovenskemu trenerju na klopi Cibone Slobodanu Subotiću.

Vse tekme na Planet 2

Prav vse tekme lige ABA si je letos mogoče ogledati v neposrednem prenosu na programu Planet 2. Na tem programu je vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu tudi posebna košarkarska oddaja Zicer. 
Ne spreglejte