Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
13. 10. 2016,
13.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Union Olimpija Lokomotiva Kuban Eurocup Gašper Okorn Gregor Hrovat

Četrtek, 13. 10. 2016, 13.54

6 let, 7 mesecev

"Nismo tu, da bi jokali"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Na prvi evropski tekmi so košarkarji Uniona Olimpije prikazali borben obraz, imeli so priložnost, da bi celo vzeli skalp velikemu Lokomotiv Kubanu (64:72). Trener Gašper Okorn obžaluje zamujeno priložnost v Eurocupu.

Košarkarji Uniona Olimpije so na prvi tekmi Eurocupa pokazali pravi obraz, a to ni bilo dovolj za presenečenje proti Lokomotiv Kubanu. | Foto: Vid Ponikvar Košarkarji Uniona Olimpije so na prvi tekmi Eurocupa pokazali pravi obraz, a to ni bilo dovolj za presenečenje proti Lokomotiv Kubanu. Foto: Vid Ponikvar Košarkarji Olimpije so odločno zakorakali v boj s kakovostnejšim tekmecem, ki je imel v Tivoliju kar nekaj težav, da je zmagal z 72:64.

Ljubljančani so usoden padec doživeli ob koncu prvega polčasa, ko so se gostje po zaostanku z delnim izidom 9:0 povzpeli na +7 (31:24). Takrat so si priigrali ključno prednost, ki so jo zadržali do konca, čeprav so se zeleno-beli nekajkrat povsem približali.

"Pred tekmo se mi je porajalo vprašanje, kako bomo vstopili v obračun. Ali so razumeli, da smo lahko sproščeni in po drugi strani nabrušeni ter ostri. Ko so zagrizli, sem razmišljal le o zmagi. Škoda tistega na koncu prvega polčasa … Nimamo se česa sramovati, lahko bi pa vzeli zmago. Z rezultatom nisem zadovoljen, po drugi strani pa z določenimi stvarmi moram biti," je po tekmi dejal trener Olimpije Gašper Okorn.

Gašper Okorn po tekmi z Lokomotiv Kubanom

Moštvo Fotisa Katsikarisa se je zelo dobro pripravilo na igro Olimpije in zaustavilo prvega organizatorja igre Brandona Jeffersona, ki ni mogel najti svojega prostora, da bi odigral, kot je vajen.

"V glavah ne smemo delati razlike"

"Prvič v tej sezoni smo naleteli na takšen položaj. Vseh 40 minut so bili osredotočeni nanj. Vedno so ga iskali. Vsak pick'n'roll so dobro prebrali, da je moral dati žogo od sebe. Tu bi morali stvari rešiti na drugačen način. S hitrejšo podajo," meni trener Olimpije.

"Tudi zanj je to pomembna izkušanja, da mora v takšnem položaju najti rešitev. Se morda kdaj skriti, mi pa moramo razmisliti, da bi kdaj odigrali s kom drugim na položaju ena in njega skrili na mestu visokega branilca," razmišlja Okorn in dodaja, da lahko že v nedeljo v Beogradu proti Partizanu pričakuje podobno zgodbo.

Še pred tem pa Olimpijo v petek čaka obračun drugega kroga slovenskega državnega prvenstva proti Hopsom na Polzeli. "V naših glavah ne smemo delati razlike. Proti Hopsom moramo dati še več kot proti Kubanu, saj se lahko hitro pripeti spodrsljaj," je dal Gregor Hrovat jasno vedeti, da se bodo tekme lotili resno.

Gregor Hrovat po porazu proti ruskemu moštvu

Na vprašanje, kako sam gleda na to, da igrajo tri tekme na teden, ki se bodo zdaj vrstile druga za drugo, odgovarja: "Igralci smo tu za to, da igramo in uživamo. Nismo tu, da bi jokali."

Trenerja Lokomotiv Kubana Fotisa Katsikarisa igra Olimpije ni presenetila. | Foto: Vid Ponikvar Trenerja Lokomotiv Kubana Fotisa Katsikarisa igra Olimpije ni presenetila. Foto: Vid Ponikvar "Fante sem opozoril na igro Olimpije"

Olimpija pa ni presenetila gostujočega trenerja, ki bi rad ekipo spet popeljal v evroligo, v kateri je v pretekli sezoni na zaključnem turnirju najboljše četverice osvojila odlično tretje mesto.

"Olimpijo sem gledal na vseh tekmah. Čeprav nima toliko talenta kot mi, igra bolj tekoče. V obrambi je njena igra čvrsta. Pričakoval sem takšno tekmo. Olimpija je dobro trenirana ekipa. Nisem bil presenečen. Fante sem opozoril, da bomo morali biti osredotočeni, kar se je poznalo na tekmi. Imeli smo že prednost devetih točk in smo dali tekmecu priložnost, da se je vrnil," so bile besede nekdanjega selektorja grške reprezentance, ki ima v svojih vrstah številne reprezentante.

Veliko presenečenje prvega kroga pa je bil visok poraz Ulma na gostovanju pri Valencii. Nemško moštvo je izgubilo s kar 37 točkami razlike. Če si bo hotela Olimpija v skupini petih zagotoviti napredovanje, bo morala biti na koncu četrta.

Ne spreglejte