Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
26. 6. 2008,
18.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 26. 6. 2008, 18.30

8 let

Nesterović: Tudi pred Španijo so nas mnogi odpisali

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor košarkarske reprezentance Aleš Pipan in kapetan Radoslav Nesterović kljub številnim težavam verjameta, da bo atenska odprava nadvse konkurenčna.

Aleš Pipan bi lahko po prvem delu priprav na kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah odločno prikimal in potrdil resničnost rekla, ki uči o hudiču in njegovem številčno obsežnem podmladku. Že vse od začetka priprav se je sicer psihično pripravljal na morebitno odpoved Matjaža Smodiša, ki je vseskozi visela v zraku, ter z enim očesom opazoval rekonvalescenta Gorana Jagodnika. Nato pa ga je šokirala še vest o poškodbi Gašperja Vidmarja. "Vsi nadvse dobro vemo, kakšno vlogo je imel v tej reprezentanci Smodiš. To vrzel bo težko zapolniti. Vidmarjeva poškodba pa je udarila kor strela z jasnega. A nekako bomo morali strniti vrste in se pripraviti na atenski turnir. Motiviranost ni nič manjša, cilj pa je znan. Vsi, ki bodo na voljo, se bodo trudili za skupen cilj," pravi selektor, ki je na začetku kranjskogorskega dela priprav in pred petkovim zaprtim ter sobotnim odprtim obračunom s Hrvaško na priprave povabil člana Heliosa Željka Zagorca, s katerim je v minuli sezoni sodeloval v Anwilu, ter Dragišo Drobnjaka, nazadnje člana Turowa. Oba se bosta udeležila že četrtkovega večernega treninga. Še pred Drobnjakom in Zagorcem je selektor v reprezentančni tabor skušal zvabiti Erazma Lorbka, ki je sodelovanje vnovič zavrnil.

Kapetan se zaveda bremena

Smodiša bo ob sebi nadvse pogrešal tudi kapetan izbrane vrste Radoslav Nesterović. "Matjaž je morda celo najboljši v Evropi. Bil bi naš glavni igralec. Vse ostale bi lahko nadomestili, njega bo zelo težko. Na ramena starejših in bolj izkušenih članov reprezentance bo sedaj padlo še težje breme. Odločno se bomo morali postaviti v vlogo nosilcev in mlajšim pokazati pot," pravi kapetan, ki na črnoglede napovedi odgovarja s spominom na zadnje evropsko prvenstvo. "Pred odhodom v Španijo smo imeli zdesetkano obrambno vrsto, za nameček pa se je nato poškodoval še Aleksandar Ćapin. Tedaj so nas mnogi odpisali in napovedovali pravo polomijo. Na parketu smo skeptike demantirali. Tokrat imamo nekaj težav z višjimi igralci. A tu so Slokar, Zupan, Zagorac, Drobnjak … Torej košarkarji, za katerimi je dobra sezona. Verjamem, da bomo strnili svoje vrste," je prepričan Nesterović, ki je v jutranjih urah spoznal, da ga po kupčiji Indiane in Toronta čaka nova severnoameriška selitev.

Jagodnik vadi z ekipo

Pipanovo četo ob koncu tedna čakata tudi prvi preizkušnji. Že v petek se bo za zaprtimi vrati soočila s Hrvaško.

Sosedski dvoboj pa bo nato v soboto bržkone napolnil dvorano v Šenčurju. Selektor bo imel na razpolago dvanajsterico, saj bo Miha Zupan zaradi nastopanja na evropskem prvenstvu gluhih in naglušnih košarkarjev odsoten vse do nedelje, soigralce pa bo zgolj s tribune spremljal tudi Goran Jagodnik. Vseeno pa dosedanji član Hemofarma v Kranjski Gori že vadi z ekipo. "Zaenkrat nima težav, saj lahko trenira brez bolečin. Poudarjam pa, da na kvalifikacijski turnir v Atene ne bomo potovali s košarkarjem, ki ne bo povsem pripravljen za igro. Če bo nared, bo potoval z nami. V nasprotnem primeru pa bomo reprezentanco sestavili drugače," pravi Pipan.

Krump tudi uradno zapušča KZS

Sicer pa v reprezentanci ob selitvi na Gorenjsko ni prišlo zgolj do igralskih sprememb. Novinarsko konferenco so namreč pri Košarkarski zvezi Slovenije izkoristili tudi za uradno naznanitev slovesa dosedanjega direktorja reprezentanc Toneta Krumpa. Štajerski košarkarski delavec bo namreč zavihal rokave v Mariboru in deloval kot direktor Košarkarske šole Sanija Bečiroviča, čeprav ne skriva, da mu vnovič diši tudi trenerki poklic. "Toneta Krumpa, ki je v petih letih na Košarkarski zvezi Slovenije za slovensko košarko naredil zares veliko, sem skušal prepričati, naj ostane, a se ni dal. Izziv, da v Mariboru izpelje velik projekt, je bil prevelik, zato mu iz srca privoščim, da mu na tem koncu Slovenije uspe dvigniti košarko na višjo raven. V Mariboru in vzhodno od drugega največjega slovenskega mesta nimamo prvoligaša in poleg kovanja novih talentov mu želim tudi, da bi v Mariboru kmalu lahko znova uživali v prvoligaških predstavah," je slovo direktorja slovenskih košarkarskih reprezentanc pospremil predsednik KZS Dušan Šešok in mu ob tej priložnosti izročil posebej oblikovan dres slovenske reprezentance s priimkom Krump in simbolično številko 2008.

Ne spreglejte