Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
18. 3. 2015,
19.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rašo Nesterović Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Sreda, 18. 3. 2015, 19.06

6 let, 7 mesecev

Nesterović si želi Dragića gledati v finalu

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Miami še vedno bije trdo bitko v boju za končnico, nekdanji odlični slovenski košarkar, zdaj pa sekretar na košarkarski zvezi, Rašo Nesterović si želi, da bi Gogi ostal pri Vročici.

Še 26 tekem bo odigral Miami v rednem delu lige NBA. Trenutno je klub na mestih, ki vodijo v končnico, vendar imata Boston in Indiana isto razmerje zmag in porazov (30 zmag in 36 porazov), en poraz več ima Charlotte, dva pa Brooklyn. Pet moštev se bo torej bojevalo za dve prosti mesti v končnici.

Vročica je v februarju, le nekaj ur pred menjavo igralcev, v kateri so dobili Gorana in Zorana Dragića, do konca sezone izgubila do tedaj drugega strelca ekipe Chrisa Bosha, ob njem pa ima vso sezono z manjšimi poškodbami težave prvi zvezdnik moštva 32-letni Dwyane Wade.

Pri Dragiču je bil pred kratkim na obisku generalni sekretar košarkarske zveze Rašo Nesterović, ki se je s kapetanom slovenske izbrane vrste pogovarjal o poletni reprezentančni akciji, ko Slovenijo čaka nastop na evropskem prvenstvu, ki bo odigran v štirih državah. Slovenija bo skupinski del odigrala v Zagrebu.

Dragića po sezoni čaka podpis nove (večletne) podobe, za zdaj pa vsaj še uradno ni znano, kje bo igral v prihodnje, čeprav se zdi malo verjetno, da bi zapustil Miami.

"Dejal mi je, da bi rad bi ostal v Miamiju. To moštvo je bilo tudi eno od njegovih želja ob menjavi iz Phoenixa. Prihodnjo sezono, ko se vrne Bosh, Wade poceli vse poškodbe ter pride kak novi igralec, se lahko stvari povsem spremenijo. Upam, da bo ostal tam, da ga bomo šli obiskat tudi na kak finale," je optimističen Nesterović.

Po sezoni ne bo popolne prenove

Ekipa Miamija je že zdaj, če ne bi bilo poškodb, dobro pokrita na igralskih položajih, zato bi lahko le s kakšnim dodatkom v poletnem premoru znova merila na sam vrh, kjer je bila že trikrat.

"Mislim, da Miami ni moštvo, ki se bo po sezoni odločilo za prenovo igralskega kadra, ampak bo le dodalo enega ali dva igralca, vsako leto pa bodo poskušali osvojiti naslov prvaka," je prepričan 37-letni Nesterović.

Ob obisku Miamija pogovor z 28-letnim Gogijem ni bil vezan le na reprezentanco. Dragić je v sedmih sezonah lige NBA zamenjal tri moštva, v Miamiju pa je vse na višji ravni kot pri Phoenixu.

"Priznal je, da je Miami kot ekipa veliko bolj organizirana od Phoenixa. Ne le na igrišču, tudi zunaj njega. Še ko sem bil sam v ligi NBA, je Miami veljal za moštvo, kjer je vse na najvišji ravni. Imajo Pata Rileyja, ki je eno od najbolj znanih imen lige NBA in nič ne prepušča naključju. Zelo zadovoljen je," je o Dragićevih občutkih v Miamiju dejal Nesterović.

Ne spreglejte