Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2013,
21.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NBA Los Angeles Lakers San Antonio Spurs Boston Celtics

Petek, 26. 4. 2013, 21.09

8 let

Nemočna tudi doma: Boston in LA pred izpadom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Boston Celtics in LA Lakers so v prvem krogu končnice lige NBA še tretjič klonili in so pred izpadom. "Kelti" so proti New Yorku klonili s 76:90, "jezerniki" pa proti Spurs s kar 89:120.

Carmelo Anthony je tekmo končal s 26 točkami, gostje iz New Yorka - tekmo so v Bostonu prvič po nedavnem napadu na maratonu v tem mestu igrali v dvorani TD Garden - pa bodo zdaj lovili gladko uvrstitev v drugi krog s skupnim izidom 4:0 na naslednji domači tekmi. Ob Anthonyju se je izkazal še Raymond Felton z dvojnim dvojčkom (15 točk, 10 podaj). Po vodstvu z 58:42 ob polčasu zmaga ni bila več vprašljiva, pri poraženih keltih pa je bil najboljši Jeff Green z 21 točkami.

V Los Angelesu pa so domači jezerniki doživeli pravo ponižanje. Izgubljeni brez poškodovanega prvega zvezdnika Kobeja Bryanta (manjkajo pa še Steve Nash, Steve Blake in Jodie Meeks) so doživeli najhujši poraz v končnicah na domačem parketu. Tim Duncan jim je nasul 26 točk, Tony Parker pa 20. Ostroge lahko delo z gladkim nizom zmag dokončajo v nedeljo na domačem terenu, takšen scenarij pa bi za Los Angeles pomenil prvo slovo v končnici brez ene same zmage. V slabo tolažbo je bil domačim vsaj prvi trojni dvojček Paua Gasola (11 točk, 13 skokov in 10 podaj), ob porazu pa je zbledel tudi učinek Dwighta Howarda s 25 točkami in 11 skoki.

Nekoliko bolj izenačena je serija tekem med Golden State Warriors in Denver Nuggets. Prvi so sinoči zmagali s 110:108 in tudi povedli v zmagah, kjer je po treh tekmah izid 2:1. Stephen Curry je stisnil zobe in kljub načetemu gležnju igral vrhunsko z 29 točkami in 11 podajami. Jarrett Jack je dosegel 23 točk, na drugi strani pa bi bil junak Ty Lawson, odigral je tekmo s točkovnim rekordom kariere (35 točk), a je tudi izgubil žogo v zadnjem napadu pet sekund pred koncem, s katerim bi Denver lahko zmagal ali izsilil podaljšek.

Ne spreglejte